«قصیدة المشایة سفرة إلى الله» با نوای حیدر البیاتی
این مداحی عراقی بعد از «تِزورونی اَعاهِدکم» ملاباسم معروف ترین مداحی اربعین است که پدیده اربعین 1401 عراق بود
«قصیدة المشایة سفرة إلى الله» با نوای حیدر البیاتی
این مداحی عراقی بعد از «تِزورونی اَعاهِدکم» ملاباسم معروف ترین مداحی اربعین است که پدیده اربعین 1401 عراق بود
منتقدان بعد از دیدن سریال «ارباب حلقهها: حلقههای قدرت» (The Lord of the Rings: The Rings of Power) آن را مسحورکننده خواندند.
میتوانید سوار بر عقاب خود شوید و به سمت سرزمین میانه بازگردید. همه چیز در امنوامان است. و ما در حال آمادهکردن خود برای رفتن به سرزمین میانه هستیم و میدانیم چه چیزی در آن جا انتظار ما را میکشد.نگاهی جدید به سرزمین میانه و حلقههای قدرت در تریلر جدید آمازون
دستمزد سلبریتیهای ترکیه بسیار بالاست. صنعت سینما و تلویزیون ترکیه در ۱۵ سال گذشته رشد خیرهکنندهای داشته است. سریالهای ترکیهای حالا در تمام کشورهای جهان مشهور و محبوبند و بازیگران ترکی را از آمریکای لاتین تا آسیای شرقی، همه میشناسند.
رشد درآمد حاصل از تولید فیلم در کشور ترکیه به قدری بالاست که حتی مورد توجه کشورهای اروپایی و امریکایی نیز قرار گرفته است. کشور ترکیه منابع زیر زمینی و معادن بسیاری برای رشد اقتصادی ندارد اما با هوش فزاینده و قدم نهادن در عرصه هایی همانند گسترش صنعت توریسم یا گسترش صنعت بازیگری سعی کرده است درآمدهای کلانی را وارد کشور نماید.
امروزه بازیگری در ترکیه یکی از شغل های پردرآمد محسوب میشود. بازیگران در این کشور اوقات فراغت محدودی دارند و با درخواست های بسیاری برای بازی در نقش های مختلف مواجه میشوند. حتی تعداد کسانی که در پشت صحنه کار میکنند در مقایسه با فیلم هایی که در صف تولید قرار گرفتهاند بسیار محدود هستند.
جشنواره فیلم ونیز (به ایتالیایی: Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia) قدیمیترین جشنواره فیلم در جهان و یکی از بزرگترین جشنوارههای سینمایی جهان بهشمار میآید. جشنواره فیلم ونیز نخستین بار در سال ۱۹۳۲ میلادی برگزار شد و در کنار جشنوارههایی چون کن و برلین از مهمترین رخدادهای سینمایی اروپا و جهان بهشمار میآید. جشنواره فیلم ونیز در طول سالهای جنگ دوم جهانی برگزار نمیشد و در برخی سالها، بخش مسابقه آن فعال نبودهاست.
یک علم افتاده هزاران شده
اربعین حسینی مسیری ست در امتداد تاریخ بشریت که روز به روز بر علمداران آن افزوده میشود. کاری از خانه طراحان انقلاب اسلامی
این روایت کاملا یکطرفه توسط خود ارادتمندان ملکه منتشر شده است
گاهی اوقات زندگی واقعی بهتر از درامهای تخیلی است و به همین دلیل بسیاری از سریالهای تلویزیونی و فیلمها بر اساس رویدادهای تاریخی ساخته میشوند. برای مثال، انگلستان را در نظر بگیرید. کسی نیست که صادقانه ادعا کند که تا به حال مجذوب اتفاقات پیرامون یکی از پادشاهان یا ملکههای گذشته یا حال این کشور نشده باشد. همه دوست دارند داستانهایی درباره ملکه الیزابت اول با اراده و قوی، پادشاه هنری هشتم و شش همسرش، پادشاه برازنده فعلی، ملکه الیزابت دوم و هر یک از اعضای خانواده سلطنتی جالب انگلیس بشنوند.
خوشبختانه هالیوود هم به این احساسات اهمیت میدهد و دهههاست که فیلمها و سریالهای تلویزیونی مختلفی بر اساس داستانهایی درباره خانواده سلطنتی انگلیس ساخته میشوند و هر سال تعداد بیشتری از آنها منتشر میشود. اما کدام یک از آنها بهترین هستند؟
خوشبختانه هالیوود هم به این احساسات اهمیت میدهد و دهههاست که فیلمها و سریالهای تلویزیونی مختلفی بر اساس داستانهایی درباره خانواده سلطنتی انگلیس ساخته میشوند و هر سال تعداد بیشتری از آنها منتشر میشود. اما کدام یک از آنها بهترین هستند؟
در این دوران بهخصوص از تاریخ و اوضاع فعلی جهان، ممکن است بیش از هر زمان دیگری به آخرالزمان فکر کنید. این موضوع بهمعنی پایان دنیا نیست اما شرایط سیاسی-اجتماعی و همهگیری ویروس کرونا، عقاید و طرز تفکرتان را دربارهی بسیاری از مسائل تغییر میدهد. خوشبختانه علیرغم گستردگی پاندمی کرونا و اوضاع نهچندان جالب اکثر کشورهای دنیا، کماکان سینما زنده است و رو به جلو حرکت میکند.
در حال حاضر اکثر مردم از هنر هفتم انتظار رویاسازی و هیجان دارند. سینهفیلها یا مخاطبان معمولیتری که دلشان میخواهد پردهی نقرهای را مملو از سکانسهای اکشن، تعقیب و گریزهای نفسگیر یا لحظات بیدردسر و سرگرمکننده ببینند؛ چیزهایی که شاید برای دقایقی، باعث رهاییشان از افکار روزمره شود و آنها را در عالم خیال غرق کند. اما دستهی دیگری از سینمادوستان نیز وجود دارند که عکس این موضوع رفتار میکنند. این افراد که تعدادشان هم کم نیست، سینما را به مثابهی آینهای در نظر میگیرند که حقایق و وضعیت فعلی جهانی که در آن زندگی میکنیم یا آیندهی پیشرویمان را بازتاب میدهد؛ گاهی با المانهای واقعی و برخی اوقات بهواسطهی عناصر فانتزی و تخیلات.
هر فیلم آخرالزمانی با جهانبینی متفاوتی به پدیدهی پایان دنیا و نابودی بشریت نگاه میکند. این آثار ممکن است تمام چیزهایی را که در حال حاضر بهوقوع میپیوندند مورد برسی قرار دهند، با استفاده از سمبولیسم (نمادگرایی) و نشانههای مختلف دربارهی آیندهی جهانی پس از فاجعه گمانهزنی کنند و یا با نگاهی اغراقآمیز، جهنمی دیوانهوار را بهتصویر بکشند. در این مقاله به معرفی ۲۰ فیلم آخرالزمانی برتر تاریخ سینما میپردازیم که پس از تماشایشان، به درک تازهای از نابودی، فاجعه و وضعیتهای هولناک و گاهاً خندهدار انسانهای بازمانده خواهید رسید.
فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم»، به نویسندگی هومن سیدی، آرین وزیردفتری و آزاد جعفریان و کارگردانی و تهیهکنندگی هومن سیدی این روزها در شمال کشور در حال فیلمبرداری است. این اولین تجربه تهیهکنندگی هومن سیدی است و محسن تنابنده، ندا جبرئیلی، مهسا حجازی، نوید نصرتی، لطفالله سیفی و حاتم مشمولی از جمله بازیگرانی هستند که در «جنگ جهانی سوم» به ایفای نقش پرداختهاند.
این اولین حضور محسن تنابنده مقابل دوربین هومن سیدی است. در واقع تنابنده تنها بازیگر مطرح و شناختهشده فیلم سیدی است که نقشی سخت و متفاوت را در این فیلم بازی میکند و سیدی مثل پروژههای دیگرش این بار هم سراغ چهرههای جدید و نوظهور رفته است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده: «من همونی هستم که لباس تنت کرد، آدمت کرد، بهت بها داد، من همونم…»
جنگ، واقعهای تلخ و مرگبار که در نکوهش آن فیلمهای قابل توجهی ساخته شدهاست. جنگهای جهانی اول و دوم، با میلیونها نفر کشته، از خونینترین و به لحاظ تاریخی و سیاسی از تاثیرگذارترین وقایع تاریخ بشر محسوب میشوند.
فیلمهایی که بر اساس وقایع جنگی ساخته شدهاند؛ عمدتا در ژانر درام، تاریخی و جنگ دسته بندی میشوند. اغلب این فیلمها، بر اساس اتفاقات واقعی هستند؛ مثل «دانکرک» از «کریستوفر نولان» که ماجرای محاصره، تقلا برای زنده ماندن و در نهایت نجات سربازان بریتانیایی در ساحل دانکرک را به تصویر کشیده است.
یا نمونهی جسورانه و تحسین برانگیزی مثل «دیکتاتور بزرگ» که در عالمی خیالی روایت می شود؛ این فیلم، در سالهای اولیه جنگ جهانی دوم که هنوز تصور کاملی از نازیسم نبود ساخته شد و از منظری غیرمستقیم به جنگ نگاه کرد.
در کل، نشان دادنِ هر چه ملموستر عمق فاجعه در اینگونه فیلمها، عامل اصلی ماندگار شدن آنها در اذهان عمومی است. برگ برنده آن، خواه یک داستان تاثیرگذار باشد یا یک جلوه ویژه میدانی خیره کننده یا ترکیبی از هر دو؛ به هر حال، خودِ جنگ به اندازه کافی هولناک و دلهرهآور است و در ذهن و زندگی بسیاری ریشه دوانده است.
در این مطلب، بهترین فیلم های تاریخ سینما را که درباره وقایع جنگهای جهانی اول و دوم ساخته شده بر اساس آرای سایت IMDb، به ترتیب از کمترین به بیشترین امتیاز معرفی می کنیم.
بهترین فیلم ها درباره جنگ جهانی اول و دوم
استاد پناهیان: اگر من چند قدم برای تو پیاده نیایم زندگی ام به چه دردی می خورد؟
در سالهای گذشته، مسافران اربعین در این سفر معنوی دو دغدغۀ اصلی داشتند: ارتباط آسان با ایران و در ارتباط ماندن با همسفران. پیامرسان بله با همکاری ستاره پونصد، از مهرماه ۱۳۹۸ سامانهای را با عنوان سامانه اعلام وضعیت ارائه داد تا به این دو دغدغۀ مسافران کربلا پاسخ بگوید و ارتباط زائران حسینی با همسفران و عزیزانشان را بهصورت کاملاً رایگان بر بستر USSD برقرار کند.
با اعلام وضعیت اربعین پیام رسان بله زائران اربعین کاملاً رایگان و بدون اینترنت با خانواده و همسفرانشان در ارتباط هستند!
امسال هم «بله» عمود به عمود همراه و همقدم شماست. چه راهی کربلا هستید و چه مسافری در راه دارید، با سامانۀ اعلام وضعیت «بله» میتوانید از حال همدیگر باخبر شوید.
درباره هزینه تولید برادران لیلا آخرین ساخته پرحاشیه سعید روستایی که در کن به نمایش درآمد، اخبار ضد و نقیضی تاکنون منتشر شده است. این فیلم که اکران آن چندی قبل در فرانسه آغاز شده است، بر اساس دادههای وب سایت معتبر IMDb چهارصد و پنجاه هزار دلار در گیشه فروش داشته است و در کنار این آمار این وب سایت خبر میدهد که هزینه تولید فیلم رقمی معادل ۵ میلیون دلار است که با احتساب نرخ فعلی دلار ۱۵۰ میلیارد تومان میشود.
بعد طول انتظار، یرى أول مهرجان دولی للأفلام العربیة والعالمیة النور فی الأردن تحت مظلة الهیئة الملکیة الأردنیة للأفلام. هذا وقد بدأت صناعة الأفلام المحلیة الأردنیة الواعدة والنابضة فی إظهار مقدرتها على التنافس، لا سیما بعد أن حظی مخرجون موهوبون أردنیون بترحیب عالمی بأعمالهم فی سنواتٍ أخیرة.
ما افتقرت إلیه المملکة هو فسحة تسلط الضوء على المواهب العربیة والأردنیة الصاعدة، التی تجذب أعمالها جمهوراً محلیاً ودولیاً متزایداً. من هنا طورت فکرة مهرجان عمّان السینمائی الدولی – أول فیلم معMAD Solutions . ستقام الدورة الثالثة للمهرجان من ٢٠ - ٢٧ تمّوز ٢٠٢٢.
وفقاً لرئیسة المهرجان، سموّ الأمیرة ریم علی، فإن الهدف المنشود هو "تطویر وتعزیز سینما عربیة تعکس إبداع المنطقة وتعالج قضایاها الراهنة".
مهرجان بغداد الجامعی الدولی الثانی للسینما والتلفزیون
Baghdad University International festival for Film&TV
دعوة مشارکة
Invitation
تحیة طیبة…
تنظم جامعة بغداد- کلیة الفنون الجمیلة قسم الفنون السینمائیة والتلفزیونیة، مهرجان بغداد الجامعی الدولی الثانی للسینما والتلفزیون حیث تستقبل اللجنة التحضیریة للمهرجان الافلام والاعمال التلفزیونیة الدرامیة الوثائقیة الراغبة بالمشارکة فی المهرجان على ان ترسل الاعمال الفنیة لاغراض العرض والفحص الاولی لدخول المسابقة، علما ان اخر موعد لاستلام الاعمال فی(25/4/2016) بصیغة قرص رقمی(DVD) و بصیغة عرض (AVI)على العنوان التالی
وللمراسلة على العنوان البریدی: العراق/ بغداد/ الوزیریة/ کلیة الفنون الجمیلة/ قسم الفنون السینمائیة والتلفزیونیة.
وللمراسة على الایمیل: zoomin4x@yahoo.com
ادارة المهرجان
در این مقاله قصد داریم به معرفی ۳۰ فیلمنامهنویس برجسته در تاریخ سینما بپردازیم که با مجموعه آثار باکیفیتشان سهم بزرگی در درخشش فیلمهای سینمایی داشتهاند.
بیتردید در مواجهه با بخش قابل توجهی از آثار سینمایی عناصری چون روایت و ساختار طرح داستانی نقش بسیار پررنگی در قضاوت ما نسبت به آن فیلم ایجاد میکنند.
شیوه روایت یک داستان، جستوجوی یک ایده یا بیان یک حساسیت هنری تا حد زیادی ترجیح ما نسبت به یک اثر سینمایی را شکل میدهند؛ در واقع چنین نکاتی از جمله دلایلی در نظر گرفته میشوند که از طریق آنها فیلمی را در قیاس با فیلمی دیگر ارزیابی میکنیم. بخش مهمی از این عوامل پیشگفته نیز از فیلمنامه یک اثر سینمایی سرچشمه میگیرند.
صدا و تصویر به شکل جداییناپذیری دریافت ما را از یک فیلم شکل میدهند اما مجموعه این فرم بصری و صوتی با نوعی بینش هدایت میشود تا حس مخاطب را تسخیر کند. این بینش همان نقطهای است که محل ورود ما به بحث فیلمنامه خواهد بود.
جالب است که در هنر سینما غالبا از ایده به فرم میرسیم و فیلمنامه نقش شروعکننده ماجرا را دارد. ایده در ذهن فیلمنامهنویس شکل میگیرد، به کلمه ترجمه میشود، توصیف فضاها، حالات، صحنه و سایر مکانیزمهای لازم در پی آن میآیند تا امکان تبدیلشدن این ایده به یک فرم بصری و صوتی را فراهم کنند.
این مطلب را به سبک مقالات پیلار و تاپیک های تالار گفت و گویی به مرور در حال تکمیل است
هیچ ابرقهرمانی وجود خارجی ندارد. اما ابر قهرمان ها زندگی ما را در بر گرفته اند. بالاخره خوبه بدانیم ابر قهرمان ها هستند یا نیستند؟
خلاصه داستان:
با حمایت آمریکا و متحدانش، انبوهی از تروریست ها به سوریه سرازیر شدند. اعدام های دسته جمعی در این کشور آغاز شد، بناهای معماری ویران و غارت رونق گرفت.
کشوری با تاریخ هزار ساله ای که در هرج و مرج فرو رفته است.
نیروهای این کشور در حال تمام شدن بودند که دولت سوریه برای کمک گرفتن به کشور فدراسیون روسیه متوسل شد.
نیروهای هوافضای روسیه عملیاتی را برای حمایت از مردم سوریه در مبارزه با تروریسم بین المللی آغاز کردند و برخلاف تمام توافقات در سال 2015 روسیه از پشت با خنجر وحشتناکی در نزدیکی مرزسوریه و ترکیه برخورد کرد.
یک هواپیمای روسی از پشت با موشک ساقط شد که این هواپیما در شمال استان لاذقیه سوریه سقوط کرد.
آلگ و کانستانتین دو همکاری هستند که در این ماموریت نقش مهمی خواهند داشت و ...
فیلم Stalker استاکر، محصول سال ۱۹۷۹، درامی معناگرا، فلسفی و روانشناختی ساختهی کارگردان برجسته و مطرح روس، آندری تارکوفسکی Andrei Tarkovsky است که با فیلم هایش، سینمای معناگرا را وسعت بخشید. فیلم Stalker در واقع برداشتی آزاد از رمان گردش کنار جاده، نوشته ی برادران استروگاتسکی است. عنوان فیلم به روسی به معنای راهنما است.
در یک کشور کوچک و بدون نام بخشی به نام منطقه وجود دارد. منطقه، محل زندگی افراد بیگانه است و از قوانین فیزیک پیروی نمیکند. در منطقه جایی به نام اتاق وجود دارد و اعتقاد بر این است که در اتاق عمیقترین آرزوها برآورده میشوند. دولت ورود به منطقه را ممنوع اعلام کرده و آن را محصور کرده است.
ما در این فیلم یک گروه متشکل از یک نویسنده که میخواهد از این تجربه به عنوان الهام برای نوشتههای خود استفاده کند، یک استاد که میخواهد در منطقه برای اهداف علمی تحقیق کند و راهنمای آنها، استالکر، مردی که منطقه برای او همه چیز است را دنبال میکنیم. آنها در مسیر خود در منطقه، شخصیت واقعی خود را نشان میدهند و درباره جهانبینی خود صحبت میکنند.
این فیلم موضوعات مختلفی را بررسی میکند، از جمله جایگاه هنر، علم و ایمان در زندگی، رویاها و واقعیت و اینکه هدف زندگی چه میتواند باشد. این فیلم یکی از متفاوتترین و بهترین فیلم های روسی زبان است.
این فیلم شخصیترین فیلم تارکوفسکی است که میتواند عنوان برترین فیلم سینمایی روسی را بگیرد. با تماشای این فیلم آنچه او را به بزرگترین فیلمساز روسی در تمام دوران تبدیل میکند، درک میشود. این فیلم که افکار نهایی و بدون وقفه یک شاعر در حال مرگ است، یکی از خیرهکنندهترین شاهکارهای سینمای روسیه است.
افغان فلم(فیلم) کانون اصلی فیلم سازی و سینما در افغانستان نخستین فعالیتش را در دوران حکومت طالبان با نمایش دو مستند؛ بزرگراه سالنگ و پل کمپنی آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری شفقناافغانستان، مسئولان گفتهاند که، نیروهای طالبان در دوران جنگ علیه آمریکا و ناتو در بیست سال گذشته از فیلم و سینما الگو گرفتهاند.
مسئولان افغان فیلم افزودهاند که: امروز افغان فیلم با قدمت تاریخی که دارد با مدیریت طالبان فعالیت میکند.
مولوی شفیع الله جاوید افغان، رئیس افغان فلم در محفل نمایش فلم های یادشده گفت: کارمندان افغان فلم با اندک وسایل و تجهیزات توانسته اند که سه فلم را تولید و تهیه کنند.
رئیس افغان فلم گفت که در آینده این اداره در نظر دارد که برای آبادی کشور در بخش های مختلف فلم تهیه کند.
در این محفل ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان و معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، تهیه فلم های مثبت را در یک کشور مهم خواند و گفت: در بیست سال گذشته مانند تأثیرات و خرابی های جنگ، ذهنیت های افراد جامعه ما نیز متأثر شده است.
مولوی عتیق الله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ صحبت کرد و گفت که جای خوشی است که ریاست افغان فلم در بخش آبادی و بازسازی، فلم های با کیفیت را تهیه و نمایش می دهد.
عزیزی گفت: ما در نظر داریم که افغان فلم را در بخش تجهیزات تقویت کنیم و به نمایندگی از وزارت اطلاعات و فرهنگ این نهاد را حمایت می کنیم.
پس از یک وقفه هفت ماهه، افغان فلم از فلم های مستند رونمایی کرد و در همین حال، اما سینماگران، تولید فلمهای سینمایی را بیموسیقی و بیحضور بانوان ناممکن میدانند.