اسطوره سازان تمدن ایرانی

مرکز رسانه ای اسطوره سازان تمدن ایرانی براساس دغدغه ی قهرمان، الگو و اسطوره سازی و پاسخ به کمبود منابع تصویری از قهرمانان، الگوها و اسطوره های دینی و بومی مورد نیاز نسل جوان و جامعه امروزی، با رویکرد تولید آثار تلویزیونی و سینمایی در ساختارهای داستانی، مستند، آموزشی، انیمیشن و سریال های تلویزیونی فعال شده است
همچنین در حوزه توزیع و پخش آثار سینمایی و سینما مارکتینگ فعال است

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها

مسابقه ی تار و پود خاک

سه شنبه, ۲۱ آذر ۱۳۹۶، ۰۱:۴۰ ب.ظ

قصه ها و افسانه هایی که قدیم ها بزرگ ترها برای مان تعریف می کردند را یادتان هست؟ همان داستان های شیرینی که ما را به خواب می برد و دنیایی از رویاهای کودکانه را پیش روی مان تصویر می کرد. دنیای شیرینی که حالا جایش در زندگی کودکان امروزی بسیار خالی ست.

خیلی از ما آن قصه های شیرین را به یاد داریم و بعضی هامان فراموش شان کرده ایم. حالا سام سرویس مسابقه ای ترتیب داده و از شما می خواهد دست به قلم شوید و این داستان ها را بنویسید و در مسابقه ی "تار و پود خاک" شرکت کنید.
شیوه ی شرکت در مسابقه هم به این صورت است که شما باید افسانه های کهن ایرانی که معمولا از زبان سال خورده های اطراف تان شنیده اید یا می شنوید را با قلم خودتان بنویسید و ضمن شرکت در یک مسابقه ی خوب، کمک کنید تا این داستان های دل نشین با کمک سام سرویس و با نام خود شما، آرشیو و در صورت امکان چاپ شود.

هدف اصلی سام سرویس از این مسابقه ثبت و جمع آوری افسانه هایی است که بارها از زبان افراد کهن سال و باتجربه ی اطراف مان  شنیده ایم ولی شاید هیچ وقت کسی به فکر ثبت و ضبط شان نیفتاده است.
یکی از جذابیت های این مسابقه این است که می توان با داستان ها یا افسانه های تازه روبرو شد که شاید تابه حال نشنیده باشیم ولی این قصه ها قسمتی از تاریخ این سرزمین و تار و پود خاک ما هستند.
یادتان نرود که افسانه یعنی داستانی که در آن قهرمانان و اسطوره ها نقش آفرینی می کنند و اتفاقات خارق العاده ای را رقم می زنند که شنیدنی اند. برای این که بیشتر با موضوع مسابقه آشنا شوید در زیر قسمتی از داستان ضحاک ماردوش شاهنامه ی فردوسی را با هم می خوانیم:

"ضحاک پادشاه خودخواه و نادانی بود که هر روز به طریقی طعمه ی وسوسه های شیطان می شد. تا این که روزی اهریمن، که خودش را  به شکل آشپز ماهری درآورده بود، دو بوسه بر شانه های او زد و از جای بوسه هایش دو مار ترسناک رویید.
پزشکان زیادی به بالین ضحاک آمدند و دست از پا درازتر برگشتند تا این که باز شیطان در لباس طبیب به ضحاک گفت که تنها مغز  انسان می تواند باعث ضعیف شدن این مارها شود. این طور شد که ضحاک هر روز دو تن از جوانان شهر را اعدام می کرد و مغز سرشان را به مارها می داد.
او با این شیوه هزار سال پادشاهی کرد تا این که شبی خوابی دید:
خواب دید که جوانی گرزی به شکل گاو را به سرش کوبید و جوانی دیگر او را با چرم بست و بعد آن دو با جوانی دیگر، هر سه نفرشان با اسب او را به طرف کوه دماوند بردند.
ستاره شناسان به او گفتند:
همه می میرند. کسی به نام فریدون هم به دنیا می آید که با گرزی فولادی به جنگ تو می آید. گرز را به سرت می کوبد و تو را از کاخ بیرون می آورد. چون تو دایه او را که گاوی مهربان است می کشی.
به خاطر همین هم او گرزش را به شکل سر گاو درست می کند. این پسر هنوز به دنیا نیامده.
ضحاک مامورانش را خانه به خانه به دنبال فریدون که کودکی تازه به دنیا آمده بود فرستاد اما مادر فریدون او را به همراه مرد امینی به کوه فرستاد و....."
این یک داستان نوشته شده از شاهنانه ی فردوسی بود. اما شما می توانید همچون داستان بالا، داستان ها یا افسانه های قدیمی که از اطرافیان خود شنیده اید را برای ما بفرستید و داستان خود را به صورت نوشته به گوش دیگران برسانید.
در نهایت برندگان این مسابقه توسط داوران تعیین می شوند. و جایزه ی نفرات اول ، دوم و سوم مسابقه به ترتیب سه، دو و یک سکه بهار آزادی است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی