وفقیت بسیار زیاد مجموعه تاریخی فانتزی «بازی تاج و تخت» در بین منتقدان و تماشاگران تلویزیون، تهیهکنندگان آن را به فکر جوجهکشی از آن انداخته است! رسانههای گروهی با شوخی طنازانهشان با این موضوع، خبر از تولید چند مجموعه متفاوت میدهند که از دل بازی تاج و تخت بیرون آمدهاند.
تصویر «بازی تاج و تخت» زاد و ولد میکند!
مدیران شبکه معروف تلویزیونی HBO که برای تولید مجموعه تاریخی و ماجراجویانه خود حدود 15 میلیون دلار پول خرج کردهاند، به صورت رسمی خبر تولید چهار مجموعه تازه و متفاوت را اعلام کردهاند که ماجرای تعدادی از کاراکترهای مجموعه بازی تاج و تخت را به صورت مستقل دنبال خواهد کرد.
تهیهکنندگان این کارهای تازه، جورج آر. آر مارتین برنامهساز مطرح تلویزیونی و جین گولدمن هستند. ایندو با همراهی HBO، چهار نویسنده مختلف را مامور کار نگارش فیلمنامه این چهار مجموعه تازه کردهاند. تهیهکنندگان این مجموعهها اگر چه خبر تولید قریبالوقوع آنها را اعلام کردهاند، اما مشخص نکردهاند این درامهای تاریخی دنبالهای بر ماجراهای مجموعه پرطرفدار بازی تاج و تخت هستند یا پیشدرآمدی بر داستان آن. با این حال، به صورت رسمی اعلام شده هر یک از این چهار مجموعه به دوران تاریخی متفاوتی از زمان وقوع داستان تاریخی مجموعه اصلی خواهد پرداخت.
خبر تولید مجموعههای تازه در حالی اعلام میشود که دن ویز و دیوید بنیوف، خالقان بازی تاج و تخت، کار تولید هفتمین فصل آن را تمام کرده و تاریخ 16 جولای را به عنوان زمان پخش آن تعیین کردهاند. در عین حال، این دو هم اکنون مشغول نوشتن فیلمنامه فصل هشتم مجموعه هستند؛ فصلی که قرار است پایان بخش داستان و ماجراهای این کار پربیننده تلویزیونی باشد. ویز و بنیوف به عنوان مدیر تولید و مشاور با چهار مجموعه تازه HBO همکاری خواهند داشت. اما در کار نگارش فیلمنامه آنها هیچ دخالت یا همکاری نخواهند داشت. هر چهار فیلمنامهنویسی که با مجموعه همکاری میکنند، نامهایی آشنا و معتبر در دنیای سینما هستند: مکس بورنشتاین دو فیلمنامه گودزیلا و کونگ: جزیره اسکال را نوشته است. برایان هلگلند نویسنده رودخانه مرموز و خود جین گولدمن و جورج مارتین در کارنامهشان فیلمنامه فیلمهایی مثل مردان ایکس و کینگزمن را دارند.
منبع: جام جم از اینترتیمنت ویکلی/مترجم: کیکاووس زیاری
فیلم گلاب/ 2014
کارگردان:جان استوارت
بازیگران:گائل گارسیا برنال، شهره آغداشلو، گلشیفته فراهانی، کامبیز حسینی، هالوک بیلجینر
فیلم ضد ایرانی، ماجرای فتنه و درگیریهای سال 88 را دستمایه خود قرار میدهد و این کار را هم به بدترین و غیرهنرمندانهترین و شعاریترین شکل ممکن میکند. فیلمنامه، شیوه روایت، ساختار و بازیهای بد، «گلاب» را به نمونهای ابتر از سینمای فرمایشی غرب و آمریکا تبدیل میکند. فیلم براساس نوشته و اظهارات مازیار بهاری، خبرنگار بیبی سی ساخته شده است.
فیلم سپتامبرهای شیراز/ 2015
کارگردان:وین بلر
بازیگران:آدرین برادی، سلما هایک، شهره آغداشلو، آنتونی عزیزی
فیلم سپتامبرهای شیراز
سپتامبرهای شیراز که براساس کتابی به همین نام نوشته دالیا سافر ساخته شده، جدیدترین فیلم ضد ایرانی هالیوود است. فیلم، قصه یک خانواده یهودی را روایت میکند که پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 57، شرایط زندگی را برای خود دشوار میبینند و برای همین دست به مهاجرت میزنند. اتهام رفتار نامناسب نظام جمهوری اسلامی ایران با اقلیتها از جمله یهودیان، از آن برچسبهای خنده دار و غیرقابل باوری است که فقط آمریکا، صهیونیستها و همتایانشان، قابلیت طرح و ادعای آن را دارند.
فیلم با بهرهگیری از دو ستاره مشهور سینما، برادی و هایک و قصه مثلا پرفراز و نشیب و مهیجش، میخواهد تماشاگر را با خود همراه کند و هر طور که هست به بیننده بقبولاند که با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، چه به روز اقلیتها آمده است. اما تماشای فیلم و نگاهی گذرا به واقعیات تاریخی و زندگی مسالمتآمیز پیروان همه ادیان در ایران، نیت نادرست سازندگان فیلم را خیلی زود برملا میکند. خانم آغداشلو هم با حضور در این فیلم، نام خود را بهعنوان رکورددار بازی در فیلمهای ضد ایرانی جاودانه کرد.
فیلم آرگو/ 2012
کارگردان:بن افلک
بازیگران:بن افلک، برایان کرانستون، آلن آرکین، جان گودمن
بن افلک، سال 2010، اولین فیلمش را ساخت؛ فیلم «شهر» با روایتی نفس گیر، ما را با گروهی سارق بانک همراه میکرد و بیم و تباهی و تردیدهای شخصیشان را به خوبی پیش روی تماشاگر قرار میداد.
اما افلک در دومین گام فیلمسازیاش، هنرش را به سیاستمداران آمریکایی فروخت و البته پاداشش را هم دریافت کرد؛ این فیلم اسکار گرفت و کارگردان آن، به وسیله ی همسر باراک اوباما، جایزه را دریافت کرد، ولی اعتبارش بهعنوان یک هنرمند زیر سوال رفت. آرگو پس از سالها دوباره سراغ ماجرای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا میرود و به خوبی نشان میدهد که چقدر آن زخم کهنه، هنوز تازه است و نظام سلطه را میآزارد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله اعرافی در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که عصر امروز در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد با اشاره به ظرفیت های بین حوزه و وزارت ارشاد اظهار داشت: حوزه و وزارت ارشاد در برخی زمینه ها از جمله شورای فرهنگ عمومی دارای اشتراکاتی هستند که می تواند محلی برای همکاری باشد، اسناد مصوب شورای انقلاب فرهنگی محلی دیگر برای اتصال این دو بخش با هم است.
آیت الله اعرافی یادآور شد: امروز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون سیاسی کاری در بخش هنر می تواند در کشور نشاط اجتماعی را ایجاد کند، در اصل اگر هنر در قالب موازین اسلامی و خلاف عرف نباشد می تواند برای جوانان و عموم مردم نشاط اجتماعی ایجاد کند بدون آنکه از خط قرمز عبور شده باشد.
رییس مرکز مدیریت حوزه های علمیه ابراز داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید یک نگاه فلسفی تمیز و درست را داشته باشد و ما نیز می توانیم در این میان در مباحث تولیدات فکری از طریق حوزویان کمک کنیم.
وی در پایان گفت: امروز حوزه هایی چون سبک زندگی اسلامی اهمیت ویژه ای دارد که حوزه در هم افزایی با ارشاد می تواند در این بخش تاثیرگذار باشد.
پس از "بررسی اسطوره های دروغین فیلم ۳۰۰ خیال انگیز ترین فیلم دنیا" فیلم 300 دو، هم یکی از فیلم های مهم با رویکرد ایران هراسی است.
300:ظهور یک امپراتور/ 2014
کارگردان: نوام مارو
بازیگران: اوا گرین، رودریگو سانتورو، لینا هدی، دیوید ونهام
این فیلم، دنباله فیلم 300 است و ظاهرا آن قدر آن فروش و استقبال کذایی، بهخاطر دروغ پراکنی و جلوههای ویژه مهیج و سرگرم کنندهاش، به مذاق کمپانی سازنده خوش آمده که قصد کرده به عقده گشایی خود درباره ایرانیها ادامه بدهد. فیلم به مراتب اثری بیارزشتر از قسمت اول است و باز هم با همان شکل و سیاق قصه گویی میکند و چیز تازهای ندارد. گو اینکه اینبار کمی از آن اعتراضات گسترده جهانی را لحاظ کرده و تلاش کرده تواناییهایی را هم برای ایرانیها در نظر بگیرد. در واقع این ملاحظه هم از قدرت و پیروزیهای تاریخی و انکارناپذیر ایران نشات گرفته است.
در پرونده فیلم های ضدایرانی هالیوود «اسکندر» یکی از اصلی ترین این فیلمهای بدلیل استفاده از ژانر تاریخی و قدیمی ترین فیلمی که ایران باستان را به تصویر کشیده است. می باشد. اسکندر ساخته ی سال 2004 الیور استون و با همکاری کمپانی معروف برادران وارنر است.
فیلم الکساندر بزرگ در واقع یک اثر تحریف کننده ی تاریخی است که تنها به قصد تصاحب گیشه ها و فروش بالا اکران شد اما این فیلم در گیشه های فروش نیز شکست خورد. در این فیلم نه تنها ایرانی ها بربر و وحشی معرفی شدند بلکه خود اسکندر و سپاهیانش نیز همجنسگرا و خوشگذران به نمایش گذاشته شدند. اسکندر که در واقع یک انسان خونخوار و عیاش بود در حد یک الهه و حتی خدا در طول تاریخ ماندگار شده است همانطور که میدانیم اسکندر مقدونی به بهانه ی به آتش کشیدن آتن توسط خشایار شاه به قلمرو هخامنشیان حمله ور شد و پس از تصرف مصر و بابل وارد خاک اصلی ایران شد وی تخت جمشید را به آتش کشید و سربازانش به دختران و زنان و حتی پسران پارسی تجاوز کردند و به قتل و غارت ایرانیان پرداختند. اسکندر به این قلمرو تصرف شده هم قناعت نکرد و سپس به هند لشکر کشید و در آنجا نیز به خونریزی پرداخت. این به اصطلاح الهه به همجنسگرایی و شرابخواری معروف بود و در عیش و نوش هایش از هیچ کاری رویگردان نبود.
اسکندر، از بدترین فیلمهای ضدایرانی با انبوهی از تمشکهای طلایی
فیلم آن قدر ضعیف بود که نامزد شش جایزه ی تمشک طلایی شد که هرسال به بدترین های سال هالیوود اهدا می شود: نامزد بدترین بازیگر برای کالین فارل (برنده: جرج دبلیو بوش برای فارنهایت 11/9)، نامزد بدترین بازیگر زن برای آنجلینا جولی، نامزد بدترین کارگردان برای الیور استون، نامزد بدترین فیلمنامه باز هم برای الیور استون، نامزد بدترین بازیگر نقش مکمل مرد برای وال کیلمر( برنده: دونالد رامسفلد برای فارنهایت 11/9) و نامزد بدترین فیلم سال.
اما این تمام فاجعه نبود: آی ام دی بی نمره ی 5.7 از 10 را به این فیلم داده و منتقدین سرشناسی چون راجرایبرت فقط دو ستاره به فیلم صد و پنجاه و پنج میلیون دلاری وارنر دادند(با دلار 35000 ریالی این بودجه چقدر می شود؟ هالیوود حاضر است برای یک فیلم زرد چقدر هزینه کند، فقط به شرط ضد ایرانی بودن؟). این فیلم با اقبال مخاطبان هم مواجه نشد. عده ای گفتند مشابه سقوط امپراطوری اسکندر، این فیلم سقوط الیور استون بود و عده ای دیگر هم می پرسیدند: الیور استون پیش خودش چه فکری کرده که حاضر به ساخت چنین فیلمی شده؟ (تیتر دو یادداشت که توسط مردم عادی در فروم های اینترنتی منتشر شده اند.).
معرفی فیلم:
اسکندر یا الکساندر (به انگلیسی: Alexander) یک فیلم ساخت سال ۲۰۰۴ میلادی، محصول مشترک ایالات متحده، آلمان و انگلیس است. داستان این فیلم تاریخی است و مربوط به دوران اسکندر میشود. این فیلم دوران کودکی و آموزش دیدن اسکندر توسط ارسطو را نشان میدهد و سپس نبردهای اسکندر با داریوش سوم و نابود ساختن امپراتوری هخامنشیان (به روایت فیلم) که ریشهای طولانی داشت و همچنین پس از آن حملات اسکندر به هند و مرگش را نشان میدهد.
فیلم موهن و انحرافی اسکندر یکی از پرهزینه ترین فیلم های تاریخ سینمای آمریکا است. اسکندر به کارگردانی اولیوراستون علی رغم هزینه 161 میلیون و 600 هزار دلاری اش انتظارها را برآورده نکرد اما توانست مقام بیست و یکمین فیلم پرخرج سینمای جهان و نامزد شیش تمشک بدترین فیلم های هالیوود را به دست آورد.
الیور استون، از کارگردانهای آمریکاست که تبحر ویژهای در پرداختن به موضوعات و سوژههای تاریخی، چه در قالب فیلم مستند و چه در قالب داستانی دارد. فیلم «جوخه» او که نگاهی شماتتآمیز به جنگ ویتنام دارد، هنوز بهعنوان اثری شاخص مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. وال استریت، جی اف کی، متولد چهارم ژوییه و قاتلین بالفطره، برخی از مهمترین فیلمهای این کارگردان هستند. اما ناگهان کارگردانی با این پیشینه هوس میکند فیلمی تاریخی درباره اسکندر مقدونی بسازد.
در آمریکا، سینما اصلی ترین عاملی است که جهت چنین توجیهاتی فعالیت میکند و البته در کنار آن سینمای ضد جنگ هم همیشه فعال بوده است
آمریکا میخواهد آخرالزمان را نجات دهد
شمایل منجی آخرالزمان که بر اسبی سفید سوار است و صورتش را با نقابی پارچهای پوشیده، در اکثر فرهنگهای کهن دنیا ترسیم شده است. از شرق دور تا اروپای غربی و حتی در مناطقی از قاره های تازه کشف شده، این تصویر را در معابد مختلف رسم کرده اند و هر فرهنگی به فراخور عقاید خودش، کاراکتر موعود نجات بخش بشر را یک جور وصف کرده است، اما بعضی چیزها در تمام توصیفات و تأویلها یکی هستند. منجی هنگامی میاید که زمینه ی به قدرت رسیدنش توسط اجتماع انسانها فراهم شده ب سفیدی که او بر رکـ باشد و به همین دلیل در علم اسطوره شناسی، م آن سوار است را به عنوان نمادی از جامعه بشریت شناخته اند. در عصر جدید هم مکتبهای مختلف فکری و فلسفی هر کدام سعی داشتند ترسیم مشخصی از پایان دنیا بدهند تا پیروانشان در حال انگیزه باقی نمانند؛ اینطور شد که در زمانه نو، هر سوداگری از راه میرسید، به نوعی خود را موعود بشریت جا میزد. هیتلر پایان دنیا را در سلطه نژاد ژرمن دید و استالین میگفت آرمانشهر انسانها، عصر دیکتاتوری پرولتاریاست...
معرفی کوتاه:موضوع این کتاب بررسی سیاست در سینما است. نگارنده در این راستا به معرفی هفت دیکتاتور قرن حاضر یعنی ولادیمیر ایلیچ لنین، جوزف استالین، نبتیو موسولینی، آدولف هیتلر، یوزف گوبلز، ماتوتسه تونگ، وکیم جونگ ایل پرداخته و تأثیر آنها بر صنعت سینمای کشورهای خود و همچنین بهرهگیری آنها از هنر سینما در پیشبرد اهداف خویش را مورد کنکاش قرار داده است.
دیکتاتورها و سینما= Dictators & cinema: ولادیمیر ایلیچ لنین، جوزف استالین، آدولف هیتلر، یوزف گوبلز، بنیتو موسولینی، مائو تسه تونگ، کیم جونگ ایل
ناشر: دنیای تصویر
پدیدآوران: بیژن اشتری, علی معلم
وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه از آغاز فیلمبرداری فیلم «دیدن استالین» که اولین سکانس آن در میدان سرخ بازی شد، دیدن کرد.
ولادیمیر مدینسکی وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه و رییس انجمن نظامی- تاریخی ۱۱ اکتبر از محل فیلمبرداری اپیزود پایانی فیلم «دیدن استالین» که به میخائیل کوشکین طراح تانک، میپردازد، بازدید کرد. فیلمبرداری این سکانس در میدان سرخ انجام میشد و کاربران اینترنتی میتوانستند به صورت آنلاین شاهد کار گروه باشند.
کیم دروژینین کارگردان این اثر، اپیزود دیدار میخائیل کوشکین و ژوزف استالین در پایان انتقال محرمانه تانک از خارکوف به مسکو در نمونه اولیه تانک تی-۴۳ را فیلمبرداری کرد.
ولادیمیر مدینسکی اشاره کرد که این سناریو از لحاظ واقعی بودن سوژه و انتخاب بازیگر نظر او را جلب کرده است.
وی یادآور شد: این فیلم در مورد مردم شوروی است؛ مردمی که سلاح پیروزی را ساختند. کوشکین طراح تانک و تیم وی قهرمانان اصلی هستند و فیلم «دیدن استالین» نیز تصویری از سینمای واقعی روسیه است. سناریوی این فیلم به این دلیل نظر ما را به خود جلب کرد که هیچ چیز ساختگی در آن وجود ندارد. اپیزود دیدار کوشکین با استالین در حقیقت وجود داشته است.
کیم دروژینین کارگردان فیلم پس از اکران فیلم «۲۸ پانفیلوف» که در آن دستیار کارگردان بود، شهرت بسیاری کسب کرد. تهیه فیلم «دیدن استالین» را کمپانی «مدیا ترست» با حمایت وزارت فرهنگ روسیه، انجمن نظامی- تاریخی روسیه و وزارت دفاع برعهده دارد.