فیلم سینمایی روبان قرمز
کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا
سال تولید: 1377
موضوع: اجتماعی / عاشقانه / دفاع مقدس
بازیگران: پرویز پرستویی، رضا کیانیان، آزیتا حاجیان
خلاصه داستان فیلم روبان قرمز:
محبوبه دختر جنگ زده ی جنوبی که خانواده اش را در جنگ از دست داده، پس از مدت ها به خانه ی پدری که اکنون بیش تر به ویرانه ای شبیه است بازمی گردد تا آنجا زندگی کند. او در بدو ورودش به منطقه، با مردی به نام داوود روبرو می شود که از پایان جنگ تاکنون مشغول پاکسازی منطقه از مین های زمین است. محبوبه به طور تصادفی در خانه اش تانکی را زیر آوار پیدا می کند و تصمیم می گیرد آن را بفروشد. او به مردی افغانی و تنها به نام جمعه که نگهبان گورستان تانک است پیشنهاد فروش تانک خود را می دهد…
………………………….
روبان قرمز فیلمی به کارگردانی و نویسندگی ابراهیم حاتمیکیا ساخته سال ۱۳۷۷ است. این فیلم در دی ماه ۱۳۷۸ بر روی پرده سینما رفت است. رضا کیانیان در سال 1380 در کتابی به نام تحلیل بازیگری نوشته است:
در روبان قرمز بحث راجع به مسایل کلی بشری است: گذشته، آینده، عشق، وسوسه، دروغ، تنهایی، بودن، نبودن، جنگ، صلح، مرز و بیمرزی. مرگ و زندگی…
داود از جنگی آرمانی آمده و جمعه از جنگ غیر آرمانی فرار کرده است. هر دو زخمی جنگ هستند. داود عاطفی و حسی ست و جمعه معقول و منطقی ست. سیاه و سفید هستند. هر کدام میخواهند محبوبه_مردم را به سمتی ببرند، غافل از اینکه مردم در «اینجا» و در «حال» زندگی میکنند.
جایی که جمعه و داود وجود ندارند. اگر آرمان خواهان بخواهند با مردم باشند باید به «حال» بیایند و در «حال» مستقر شوند. اگر به «حال» بیایند باید گذشته و آینده را رها کنند. و اگر در آینده یا گذشته باشند امکان حضوردر «حال» را ندارند. همان تناقض همیشگی، ازلی و ابدی و آرمانی، میان مرگ و زندگی، گذشته و حال و آینده.
جشنواره فیلم فجر – دوره هفدهم
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بخش بینالملل (ابراهیم حاتمیکیا)
سیمرغ بلورین نقش اول زن بخش بینالملل (آزیتا حاجیان)
سیمرغ بلورین بهترین تدوین بخش مسابقه سینمای ایران (هایده صفییاری)
دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری (حسن پویا)
کاندیدا بهترین کارگردانی (ابراهیم حاتمیکیا)
کاندیدا بهترین جلوههای ویژه (محسن روزبهانی)
کاندیدا بهترین صداگذاری (محسن روشن)
کاندیدا بهترین طراحی صحنه (پرویز شیخطادی)
کاندیدا بهترین موسیقی متن (محمدرضا علیقلی)
کاندیدا بهترین چهره پردازی (مهرداد میرکیانی)