اسطوره سازان تمدن ایرانی

مرکز رسانه ای اسطوره سازان تمدن ایرانی براساس دغدغه ی قهرمان، الگو و اسطوره سازی و پاسخ به کمبود منابع تصویری از قهرمانان، الگوها و اسطوره های دینی و بومی مورد نیاز نسل جوان و جامعه امروزی، با رویکرد تولید آثار تلویزیونی و سینمایی در ساختارهای داستانی، مستند، آموزشی، انیمیشن و سریال های تلویزیونی فعال شده است
همچنین در حوزه توزیع و پخش آثار سینمایی و سینما مارکتینگ فعال است

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها

علی حقیقتی بر گونه اساطیر

جمعه, ۱۱ تیر ۱۳۹۵، ۰۳:۳۲ ب.ظ

علی حقیقتی بر گونه اساطیر

نویسنده: 
« یک آیه ای در انجیل هست که من خیلی دوستش دارم و فکر میکنم اگر همه انجیل تحریف شده باشد، این آیه اصیل است. زیرا بوی سخن یک پیغمبر را میدهد و تصور نمیکنم کسانی که به تحریف یک کتاب آسمانی میپردازند، این قدر شعور و ذوق داشته باشند که چنین جمله زیبایی بسازند. میگوید: « ای انسانها! از راه هایی مروید که روندگان آن بسیارند، از راه هایی بروید که روندگان آن کمند. »
.. و علی (ع) این روح پر شگفتی که در همه ابعاد گوناگون و حتی
ناهمانند بشری قهرمان است، امروز در میان شیعیان خویش چنین سرنوشتی دارد.
(افسوس که چقدر زیباییها و عضمت ها در دست ملهایی که لیاقت داشتنش را ندارند، پایمال میشود.)
و این امام راستین، شیر پیروز روزهای مدینه، و روح تنها و دردمند شب‏های نخلستان، که رسالت خاصی در تاریخ دارد، اکنون از همه‏وقت ناشناخته‏تر است و کاش ناشناخته می‏بود، که بدشناخته‏تر است. ای کاش علی را اصلاً نمی‏شناختیم، و محققان نخستین بار او را به ما می‏شناساندند. »

حق تکثیر:
از فوت مولف بیش از سی سال می گذرد

نیاز انسان به اسطوره

بررسی کتاب علی حقیقتی بر گونه اساطیر

دکتر علی شریعتی به خوبی این بخش از کتاب را شروع می کند:

“انسان همواره برای جبران کمبودی که در این عالم احساس میکرده، دست به ساختن، به خلق و دست به آفرینش می زده است، حتی ذهنی یکی از راه هایی که از تجلیات اساسی تلاش انسان برای رفتن از اینجا و یا تخفیف آن (احساس کمبود در دنیا) می باشد. کمال مطلوب ساختن است”.

کمال مطلوب ساختن در واقع همان مدینه فاضله ای است که هر قوم برای خود با بیان اساطیر ساخته است. آن دسته از انسان ها با ویژگی های بی نظیر که هدف از خلق آنها پاسخ به کمبود های انسان بدان حقیقت بوده.

چیزی که دکتر علی شریعتی در ادامه سعی در بیان آن دارد این است که آن مدینه فاضله در آن اساطیری که انسانها با سفرهای ذهنی خود پیدا کرده اند و دست در ساختن آن حقیقت غیرواقعی داشتند، در واقع در واقعیت حقیقی “حضرت علی (ع)” وجود داشته است. آن اسطوره غیر خیالی که واقعا با همان صفات اسطوره وار بر روی زمین زیسته و عالم را از برکت خود مملو از روشنی کرده است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی