بهترین فیلم های برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر
بهترین فیلم های جشنواره فجر را میشناسید؟ هر ساله تعدادی فیلم برای رقابت در این رویداد پراهمیت سینمایی ایران شرکت میکنند و مورد توجه اهل سینما قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی لیست بهترین فیلم جشنواره فجر بپردازیم.
جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی ایران است که از سال 1361 هر ساله در اواسط بهمن ماه برگزار میشود. تا کنون چهل دوره جشنواره فیلم فجر برگزار شده که آخرین آن در بهمن ماه 1400توسط بنیاد سینمایی فارابی و با حضور جمعی از سینماگران برگزار شد. بهترین فیلم های جشنواره فجر توسط هیئت داوران به عنوان نامزد انتخاب میشوند و در نهایت در رشتههای مختلف، سیمرغ بلورین به برگزیدگان تقدیم میشود. فیلم های برگزیده جشنواره فیلم فجر سطح کیفی بالایی دارند و مورد تحسین منتقدان و تماشاگران قرار میگیرند.
بهترین فیلم های برنده سیمرغ بلورین
در این بخش برندگان سیمرغ بلورین از ابتدا تا کنون را به شما معرفی کرده و هریک را به صورت مختصر مورد نقد و بررسی قرار میدهیم. اگر به تماشای فیلمهای ایرانی علاقه دارید، فیلم های سینمایی برنده سیمرغ که در ادامه معرفی میکنیم را حتما تماشا کنید. جالب است بدانید جشنواره فیلم فجر در سالهای 61، 62، 64، 66، 72 و 90 برندهای در بخش بهترین فیلم نداشت. در سالهای 65، 80 و 92 نیز در هر سال، دو فیلم به عنوان فیلم های برنده سیمرغ بلورین، انتخاب شدند.
1. فیلم مترسک ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1363
- کارگردان: حسن محمدزاده
- بازیگران: هادی اسلامی، فخری خوروش، حسین کسبیان، جیران شریف
فهرست فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن را با یک فیلم ژانر اجتماعی آغاز میکنیم. مترسک یک فیلم اجتماعی و از فیلم های ایرانی برنده سیمرغ در نخستین سالهای برگزاری این جشنواره است. حسن محمدزاده کارگردانی این اثر به قلم مهدی معدنیان را برعهده داشته است. فیلم مترسک در سومین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (جیران شریف) و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نوجوان (محمدرضا مرسلی) شد.
داستان فیلم درباره اسماعیل است که با دختر و پسرش، علی و سونا، زندگی میکند. همکلاسی علی بارها از رفتار نامادریاش شکایت کرده و همین مساله سبب میشود هنگامی که اسماعیل با استر خانم ازدواج میکند، علی نسبت به استر گارد گرفته و طریق خشونت را در پیش گیرد.
2. فیلم پرواز در شب
- سال ساخت: 1365
- کارگردان: رسول ملاقلیپور
- بازیگران: فرجالله سلحشور، علی یعقوبزاده، جعفر دهقان، سیدجواد هاشمی
یکی دیگر از فیلمهای برنده سیمرغ و اولین اثر ملاقلی پور که برنده جایزه بهترین فیلم شد، فیلم پرواز در شب است. این فیلم جایزه بهترین جلوههای ویژه، و همچنین نامزدی بهترین موسیقی متن و بهترین فیلمنامه را نیز در پنجمین دوره جشنواره فجر کسب کرد. داستان فیلم درباره یک گردان نیروهای ایرانی است که در محاصره دشمن قرار میگیرند. 4 نفر از این میان انتخاب میشوند تا برای درخواست کمک خود را به قرارگاه برسانند.
3. فیلم خانه دوست کجاست؟
- سال ساخت: 1365
- کارگردان: عباس کیارستمی
- بازیگران: بابک احمدپور، احمد احمدپور، خدابخش دفاعی، آیت انصاری
در سال 1365، مصادف با پنجمین دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر، نام 2 فیلم، پرواز در شب و خانه دوست کجاست، به عنوان برنده انتخاب، و در فهرست فیلم های ایرانی که سیمرغ گرفتند ثبت شد. فیلم خانه دوست کجاست؟ اولین فیلم از سهگانه کوکر، و جزء آثاری است که منتقدین سراسر جهان شما را به دیدن آن توصیه میکنند. نام فیلم برگرفته از شعری از سهراب سپهری است.
قهرمان داستان ما یک بچه مدرسهای است که پس از بازگشت از مدرسه متوجه میشود دفتر دوستش را به اشتباه برداشته است. او برای بازگرداندن دفتر از خانه خارج میشود، اما مسیر رسیدن به خانه دوستش که در روستای کناری زندگی میکند، بسیار دشوارتر و پیچیدهتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور میشد.
4. فیلم در مسیر تندباد ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1367
- کارگردان: مسعود جعفری جوزانی
- بازیگران: عزتالله انتظامی، مجید مظفری، میرصلاح حسینی، احمد هاشمی
فیلم در مسیر تندباد از فیلم های برنده سیمرغ است که سیمرغ بهترین صداگذاری را نیز کسب کرد. این فیلم نامزد 9 سیمرغ بلورین دیگر نیز در هفتمین جشنواره فیلم فجر شده بود. داستان فیلم در دوران جنگ جهانی دوم و اشغال ایران توسط ارتش متفقین روایت میشود. دکتر راستان برای مداوای شوهرخواهر خود از شیراز به ایل قشقایی میرود. او در آنجا با بزرگان ایل آشنا میشود و هنگامی که بار دیگر به ایل بازمیگردد، آنان را درگیر جنگی ناخواسته مییابد.
5. فیلم مهاجر
- سال ساخت: 1368
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: علیرضا خاتمی، سیدمحمدابراهیم اصغرزاده، علیرضا حیدری، اصغر نقیزاده
ابراهیم حاتمیکیا رکورددار بیشترین سیمرغ بلورین در بخش فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند، است و این رکوردزنی را با فیلم مهاجر، در هشتمین دوره جشنواره، آغاز کرد. این فیلم در آن سال برنده سیمرغ جلوههای ویژه، صداگذاری، موسیقی متن، پوستر و همچنین دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه نیز شد.
هواپیماهای بدون سرنشین مهاجر در طول جنگ برای انجام عملیات شناسایی در پشت خطوط دشمن استفاده میشدند. به علت برد محدود دستگاه، خلبانان باید در پشت خط دشمن قرار گرفته و عملیات شناسایی را انجام میدانند. داستان نیز در مورد دو خلبان در دو جبهه مخالف است که رودروری یکدیگر قرار گرفتهاند.
6. فیلم آپارتمان شماره 13
- سال ساخت: 1369
- کارگردان: یدالله صمدی
- بازیگران: علیرضا خمسه، جمشید اسماعیلخانی، کتایون ریاحی، مریم معترف
یکی دیگر از فیلم های سینمایی برنده سیمرغ فیلم آپارتمان شماره 13 است. این فیلم در نهمین جشنواره فیلم فجر نامزد 11 جایزه شد و در نهایت سیمرغ بهترین فیلم، بهترین فیلم اول یا دوم، و بهترین فیلمنامه را به نام خود زد. همچنین علیرضا خمسه برای این نقشآفرینی برنده جایزه بهترین بازیگر در سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم پیونگ یانگ شد.
داستان ما درباره ماشاالله ایرانمنش است که از کرمان به تهران میرود تا آپارتمان شماره 13، ارث پدریاش را بفروشد. اما فروش این آپارتمان با وجود همسایههای بدقلقی که دارد، کاری بس دشوار است.
7. فیلم نیاز ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1370
- کارگردان: علیرضا داوودنژاد
- بازیگران: علی سوری، ترحم فتحی، محمدرضا داوودنژاد، شهره لرستانی
فهرست فیلم های برنده سیمرغ بهترین فیلم را با فیلمی از علیرضا داوودنژاد ادامه میدهیم. فیلم نیاز به نویسندگی علیاکبر قاضینظام و تهیهکنندگی علی واجدسمیعی و علیرضا داوودنژاد، در دهمین جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفت. داستان فیلم دباره دو نوجوان به نامهای علی و رضا است. علی پس از مرگ پدرش، برای تامین نیازهای خانواده در یک چاپخانه مشغول به کار میشود. رضا نوجوان دیگری است که برای کار به چاپخانه میرود و در ابتدا تنشهای بسیاری میان آن دو ایجاد میشود.
8. فیلم از کرخه تا راین
- سال ساخت: 1371
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: زنده یاد هما روستا، علی دهکردی، صادق صفایی و اصغر نقیزاده
فیلم سینمایی از کرخه تا راین یکی از محبوبترین فیلم های سینمایی برنده سیمرغ در جشنواره فجر در یازدهمین دوره برگزاری این جشنواره است. این عنوان از فیلمهای ابتدایی ابراهیم حاتمیکیا در سینما است که سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای او به ارمغان آورد. این فیلم همچنین سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی را نیز از آن خود کرد و مورد توجه منتقدان قرار گرفت. از کرخه تا راین محصول مشترک ایران و آلمان است و به روایت تبعات جنگ میان ایران و عراق میپردازد.
داستان فیلم از کرخه تا راین درباره مردی به نام «سعید» است که در بمب بارانهای شیمیایی جنگ میان ایران و عراق، نابینا شده است. سعید با چندین تن از همرزمان خود برای معالجه به آلمان میروند. لیلا خواهر سعید که به همراه همسر و فرزندش در آلمان زندگی میکنند، برادرش را در آسایشگاه میبیند. سعید در طول درمان و معالجه بینایی یکی از چشمانش را بدست میآورد اما پزشکان پس از انجام چندین آزمایش متوجه میشوند که او به نوعی سرطان خون مبتلا است و…
9. فیلم روز واقعه
- سال ساخت: 1373
- کارگردان: شهرام اسدی
- بازیگران: علیرضا شجاع نوری، مرحوم عزت الله انتظامی، مرحوم جمشید مشایخی و مرحوم محمدعلی کشاورز
فیلم سینمایی روز واقعه نیز یکی دیگر از فیلم های سینمایی برنده سیمرغ ادوار گذشته جشنواره فیلم فجر است که بر اساس فیلمنامه روز واقعه بهرام بیضایی ساخته شده است. این فیلم در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در ده رشته نامزد دریافت جایزه شد و در نهایت توانست 5 سیمرغ بلورین را از آن خود کند. روز واقعه برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین صحنهآرایی، بهترین فیلم دوم، بهترین چهره پردازی و بهترین موسیقی متن شد. موسیقی متن این فیلم که اثری از مجید انتظامی است، یکی از بهترین موسیقیهای متن سینمای ایران نیز محسوب میشود.
داستان فیلم سینمایی روز واقعه درباره جوانی مسیحی به نام «عبدالله» است که به تازگی مسلمان شده و عاشق دختری به نام «راحله» میشود. عبدالله در جریان عروسی با راحله ناگهان صدایی میشنود که از او یاری میخواهد. او به دنبال این صدا مسافتهای طولانی را طی میکند و در نهایت به کربلا میرسد و…
10. فیلم پدر
- سال ساخت: 1374
- کارگردان: مجید مجیدی
- بازیگران: محمد کاسبی، پریوش نظریه، حسن صادقی، حسین عابدینی
معرفی فیلم هایی که سیمرغ گرفته اند را با پدر ادامه میدهیم. پدر یک فیلم ایرانی با محوریت روابط پدر و پسری و به کارگردانی مجید مجیدی است که نه تنها در شمار فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند قرار میگیرد، بلکه جوایز داخلی و بینالمللی بسیار دیگری نیز کسب کرده است. این فیلم در جشنواره فیلم تورین، جشنواره بینالمللی فیلم سائو پائولو، جشنواره فیلم سن سباستین و جشنواره بینالمللی فیلم فستوریا نیز افتخارآفرینی کرده است.
داستان درباره مهرالله، نوجوانی است که پس از مرگ پدر برای کار به شهر دیگری میرود. او به هنگام بازگشت میبیند که مادرش با یک ژاندارم ازدواج کرده و این مساله او را به هم میریزد.
11. فیلم بچه های آسمان ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1375
- کارگردان: مجید مجیدی
- بازیگران: رضا ناجی، میر فرخ هاشمیان و فرشته سرابندی
از به یادماندنیترین فیلمها در میان فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن، فیلم بچه های آسمان است. این فیلم از دیگر فیلم های برگزیده جشنواره فیلم فجر است که در زمان اکران با استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان و منتقدان مواجه شد. این فیلم در جشنواره فیلم فجر در سه حوزه برنده سیمرغ بلورین شد و در جشنوارههای خارجی نیز چندین جایزه ارزشمند دریافت کرد. جالب است بدانید که فیلم بچههای آسمان از نظر کاربران وبگاه IMDb به عنوان یکی از 250 فیلم برتر تاریخ سینمای جهان انتخاب شده است.
داستان فیلم بچههای آسمان روایتگر زندگی خواهر و برادری به نامهای علی و زهرا است که پدرشان وضعیت مالی خوبی ندارد. روزی علی کفشهای خواهرش زهرا را گم میکند و پدرشان نیز به دلیل تنگدستی نمیتواند برای زهرا کفش بخرد. این خواهر و برادر تصمیم میگیرند از کفشهای علی به نوبت استفاده کنند. اما روزی در مدرسه علی فراخوان شرکت در مسابقه دو را میبیند که به نفر سوم مسابقه کفش جایزه میدهند. او هم برای برنده شدن این جایزه تصمیم میگیرد در مسابقه شرکت کند.
12. فیلم آژانس شیشه ای
- سال ساخت: 1376
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: پرویز پرستویی، حبیب رضایی، رضا کیانیان و اصغر نقیزاده
فیلم آژانس شیشهای یکی دیگر از فیلمهای برگزیده ابراهیم حاتمیکیا در میان فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن ، است که در جشنواره فیلم فجر در 14 رشته مختلف نامزد دریافت جایزه شد و در نهایت 9 سیمرغ بلورین را از آن خود کرد. این عنوان یکی از آثار درخشان حاتمیکیا است که از نظر منتقدان به عنوان یکی از 5 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران پس از انقلاب در نظر گرفته میشود.
داستان فیلم سینمایی آژانس شیشهای درباره مردی به نام «عباس حیدری» است که در زمان جنگ میان ایران و عراق رزمنده بوده است. او بر اثر جراحتهای جنگی، حال ناخوشی دارد و در آستانه مرگ است. همرزم سابق او حاج کاظم تصمیم میگیرد او را برای معالجه به لندن ببرد، اما نمیتواند هزینه بلیط هواپیما را به موقع تامین کند. حاج کاظم میخواهد هرطور که شده عباس را به لندن ببرد و برای انجام این کار، تصمیم عجیبی میگیرد.
13. فیلم هیوا ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1377
- کارگردان: رسول ملاقلیپور
- بازیگران: گلچهره سجادیه، جمشید هاشمپور، آتیلا پسیانی و آناهیتا نعمتی
فهرست فیلم های برنده سیمرغ بلورین را با فیلم هیوا ادامه میدهیم. فیلم هیوا نیز یکی از بهترین فیلم های برنده سیمرغ بلورین هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر است که علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم توانست 5 سیمرغ بلورین دیگر در شاخههای بهترین کارگردانی، بهترین صدابرداری، بهترین فیلمبرداری و بهترین طراحی صحنه را نیز بدست آورد. این فیلم حال و هوای جنگی دارد و در زمان اکران با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد.
داستان فیلم هیوا درباره زنی به نام «هیوا حیدری» است که پانزده سال پس از مفقود شدن همسرش حمید در جنگ، هنوز به دنبال یافتن نشانهای از اوست و باور دارد که همسرش زنده است. او تلاش میکند تا به کمک امیر کرمی که یکی از دوستان و همرزمان حمید در جنگ بوده از مناطق جنگی و خانه قدیمیشان بازدید کند تا شاید چیزی برای امیدوار بودن پیدا کند. در همین احوال، امیر به هیوا میگوید که به او علاقهمند شده است، اما هیوا ابراز علاقه امیر را نمیپذیرد.
14. فیلم بوی کافور، عطر یاس
- سال ساخت: 1378
- کارگردان: بهمن فرمانآرا
- بازیگران: ابراهیم آبادی، داریوش اسدزاده، فیروز بهجت محمدی، رضا کیانیان
در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، فیلم بوی کافور عطر یاس توانست نام خود را در فهرست فیلم های ایرانی برنده جایزه فجر ثبت کند. این فیلم در جشنواههای بینالمللی بسیاری حضور یافته، و در جشنواره فیلم فجر نیز 8 سیمرغ و 2 نامزدی را به نام خود زده است.
داستان درباره یک کارگردان قدیمی است که سالهاست فیلمی نساخته است. اما به سفارش تلویزیون ژاپن، تصمیم میگیرد فیلمی درباره مراسم تدفین خویش بسازد.
15. فیلم باران ؛ از فیلم های برنده سیمرغ بلورین
- سال ساخت: 1379
- کارگردان: مجید مجیدی
- بازیگران: حسین عابدینی، رضا ناجی، زهر بهرامی، حسین محجوب
باران یکی دیگر از فیلم های برنده سیمرغ بلورین به کارگردانی مجید مجیدی است. این فیلم مورد تحسین منتقدین ایرانی و خارجی قرر گرفت و توانست نگاه تماشاگران را نیز به خود بدوزد. فیلم باران در کنار افتخارات بینالمللی خود، برنده 6 سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد. علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم، این فیلم سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد، بهترین موسیقی متن، بهترین صداگذاری و بهترین صدابرداری را هم از جشنواره فجر دریافت کرد.
داستن در یک برج در حال ساخت روایت میشود. لطیف کارگر روستایی است که وظیفهاش خدمات و تغذیه دیگر کارگران است. با ورود رحمت، شغل لطیف به او سپرده میشود. لطیف که کار راحت خود را از دست داده از رحمت خشمگین میشود. اما روزی حقیقتی عجیب را در مورد رحمت میفهمد که دل او را نرم میکند.
16. فیلم خانه ای روی آب
- سال ساخت: 1380
- کارگردان: بهمن فرمان آرا
- بازیگران: رضا کیانیان، هدیه تهرانی، مرحوم عزت الله انتظامی، مرحوم جشمید مشایخی و بیتا فرهی
با فاصلهای کوتاه از ساخت فیلم بوی کافور، عطر یاس، بهمن فرمانآرا یک فیلم دیگر را به فهرست فیلم های برتر جشنواره فجر اضافه کرد. فیلم سینمایی خانهای روی آب نیز از دیگر فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند است که به صورت ویژه مورد توجه منتقدان قرار گرفت. این فیلم علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم، چندین سیمرغ دیگر در حوزههای مختلف مانند بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین طراحی صحنه و لباس را دریافت کرد و در جشنواره فجر بسیار خوش درخشید.
داستان فیلم خانهای روی آب درباره دکتر «رضا سپیدبخت» است که یک شب در هنگام رانندگی با فرشتهای تصادف میکند و با لمس انگشتان فرشته، دستش زخمی عمیق برمیدارد. زندگی دکتر سپیدبخت پس از وقوع این تصادف دچار اتفاقات عجیب و غریبی میشود.
17. فیلم ارتفاع پست ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1380
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: حمید فرخنژاد، رضا شفیعیجم، لیلا حاتمی، گوهر خیراندیش
ارتفاع پست دوازدهمین فیلم حاتمیکیا و یکی از فیلم های برنده سیمرغ بلورین است. فیلمنامهنویسان این اثر ابراهیم حاتمی کیا و اصغر فرهادی هستند و داستان را براساس یک رویداد واقعی نوشتهاند. در سال 1379، در هواپیمای اهواز به بندرعباس 23 نفر از اعضای یک خانواده حضور داشتند که سه تن از آنان اقدام به هواپیماربایی کردند.
در سال 80، ارتفاع پست در کنار فیلم خانهای روی آب، بهعنوان برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم آن سال انتخاب شد. فیلم ارتفاع پست بهطور کلی در 7 رشته مختلف در این جشنواره نامزد شده بود و توانست علاوه بر سیمرغ بلورین بهترین فیلم، سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را نیز از آن خود کند. گوهر خیراندیش نیز برای بازی در فیلم ارتفاع پست، دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن را دریافت کرد.
18. فیلم دیوانه از قفس پرید
- سال ساخت: 1381
- کارگردان: احمدرضا معتمدی
- بازیگران: پرویز پرستویی، نیکی کریمی، عزتالله انتظامی، علی نصیریان، رضا سعیدی
فیلم دیوانهای از قفس پرید یک فیلم ایرانی و سومین فیلم بلند احمدرضا معتمدی است. این فیلم در بیستویکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و موفق شد سه سیمرغ، در بخشهای بهترین فیلم، بازیگر نقش اول زن و موسیقی متن را از آن خود کرده و نامزد 3 سیمرغ دیگر شود.
داستان این فیلم، از بهترین فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند، با ازدواج یلدا و روزبه آغاز میشود. روزبه یک جانباز جنگ است که بیماریاش روز به روز شدت گرفته و در نهایت در آسایشگاه بستری میشود. یلدا اگرچه عاشق روزبه است، اما در مورد رابطهاش دچار شک و تردید میشود.
19. فیلم مهمان مامان
- سال ساخت: 1382
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: گلاب آدینه، حسن پورشیرازی، پارسا پیروزفر، نسرین مقانلو و ملیکا شریفینیا
معرفی فیلم های برنده جشنواره فجر را با مهمان مامان ادامه میدهیم. فیلم سینمایی مهمان مامان از دیگر فیلم های برنده سیمرغ است که بر اساس کتابی با همین نام ساخته شده و در زمان اکران مورد توجه منتقدان قرار گرفت. این فیلم در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در رشتههای مختلف، کاندید دریافت ده جایزه شد و در نهایت توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای داریوش مهرجویی به ارمغان بیاورد.
داستان فیلم مهمان، از فیلم های سینمایی برنده سیمرغ، مامان درباره یک خانواده تنگ دست است که زندگی سادهای دارند. روزی مهمانان سرزدهای برایشان میآید، ولی یخچال آنها خالی است و وسیلهای برای پذیرایی ندارند. همسایهها و آشناها برای حفظ آبروی این خانواده به آنها کمک میکنند تا بتوانند از مهمانان خود پذیرایی کنند. این خانواده در نهایت یک سفره رنگین و آبرومند پهن کرده و مهمانی خود را با خوبی و خوشی برگزار میکنند.
20. فیلم خیلی دور، خیلی نزدیک ؛ از فیلم های برنده جشنواره فجر
- سال ساخت: 1383
- کارگردان: رضا میرکریمی
- بازیگران: مسعود رایگان، افشین هاشمی، الهام حمیدی، محمدرضا نجفی
یکی از فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن فیلم خیلی دور، خیلی نزدیک است. این فیلم از رضا میرکریمی در بیستوسومین دوره جشنواره فیلم فجر نامزد 13 سیمرغ بلورین شد و از این میان 6 سیمرغ بهترین فیلم، بهترین موسیقی متن، بهترین صدابرداری، بهترین طراحی صحنه و لباس، بهترین فیلمبرداری و بهترین چهره پردازی را با خود به خانه برد.
شخصیت اصلی داستان دکتر عالم، با بازی مسعود رایگان، است. این جراح برجسته مغزواعصاب اعتقادی به وجود خدا ندارد و بنا به دلایلی فرزندش را نیز فراموش کرده است. اما حضور یک مریض مبتلا به تومور مغزی در شب تولد پسر دکتر، اوضاع را تغییر میدهد.
21. فیلم به نام پدر ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1384
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: پرویز پرستویی، گلشیفته فراهانی، مهتاب نصیرپور، کامبیز دیرباز و مهرداد ضیایی
فیلم سینمایی به نام پدر فیلم دیگری از ابراهیم حاتمیکیا در فهرست فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن است. این فیلم مانند اکثر آثار حاتمیکیا درباره تبعات پس از جنگ میان ایران و عراق است که در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر مورد توجه منتقدان قرار گرفت.
داستان این فیلم از فیلم های برگزیده جشنواره فجر درباره پدری است که خود در جنگ جزو رزمندگان بوده و حالا بر سر ارزشهای جنگ با دخترش دچار بحث شده است. دختر بر اثر انفجار مینهای باقیمانده از دوران جنگ تحمیلی مجروح میشود و این سرآغاز اتفاقات مهمی در زندگی این پدر و دختر است.
22. فیلم روز سوم
- سال ساخت: 1385
- کارگردان: محمدحسین لطیفی
- بازیگران: پوریا پورسرخ، باران کوثری، حامد بهداد، برزو ارجمند و شهرام قائدی
فیلم سینمایی روز سوم نیز یکی دیگر از فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن، است که در زمان جنگ تحمیلی روایت میشود و بر اساس مستندی با همین نام ساخته شده است. این فیلم در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر سه سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد.
داستان فیلم روز سوم درباره خواهر و برادری به نام سمیره و رضا است که در زمان جنگ مانند سایر مردم در خرمشهر ماندهاند و در حال دفاع از شهرشان هستند، اما با فشار نیروهای عراقی و اشغال شهر مجبور به فرار میشوند. اما سمیره در طول جنگ، پاهایش شکسته است و نمیتواند پا به پای برادرش فرار کند. رضا به همین دلیل تصمیم میگیرد سمیره را به طور موقت در حیاط خانه خاک کند تا شبانه بیاید و او را با خود ببرد، اما…
23. فیلم به همین سادگی
- سال ساخت: 1386
- کارگردان: رضا میرکریمی
- بازیگران: هنگامه قاضیانی، مهران کاشانی و صفا آقاجانی
فیلم سینمایی به همین سادگی از دیگر فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند، است که در بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر مورد توجه منتقدان قرار گرفت. این فیلم علاوه بر سیمرغ بلورین بهترین فیلم در 5 رشته دیگر نیز برنده جایزه شد و در زمان خود بسیار خوش درخشید و بازخوردهای مثبتی دریافت کرد. فیلم به همین سادگی روایتگر داستان زندگی زنی به نام «طاهره» است که دو فرزند دارد و همسرش به دلیل مشغله کاری نمیتواند وقت زیادی را برای آنها صرف کند. طاهره به شدت احساس تنهایی میکند و روزی تصمیم میگیرد همراه برادرش به روستای پدریاش برود اما…
24. فیلم تردید ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1387
- کارگردان: واروژ کریممسیحی
- بازیگران: بهرام رادان، ترانه علیدوستی، حامد کمیلی، مهتاب کرامتی، محمد مطیع
واروژ کریم مسیحی پس از فیلم پرده آخر (1369) تا 18 سال دست از کارگردانی کشید. او در سال 1387 با دومین اثر خود، یعنی فیلم تردید در جشنواره فیلم فجر شرکت کرد. این فیلم موفق به کسب 9 نامزدی و 3 برد سیمرغ بلورین در بخش بهترین فیلم، کارگردانی فیلمهای اول یا دوم و فیلمنامه اقتباسی شد.
داستان فیلم تردید، از فیلمهای برنده سیمرغ، براساس نمایشنامه هملت از شکسپیر نگاشته شده است. پس از مرگ پدر سیاوش، عموی او اختیار ثروت خانوادگی آنان را در دست میگیرد. سیاوش که عاشق دخترعمهاش شده، بهتزده از ازدواج مادر با عمویش، درمییابد که پدرش به قتل رسیده است.
25. فیلم به رنگ ارغوان
همچنین بخوانید :
بهترین فیلم های امنیتی ایرانی ؛ 12 فیلم جاسوسی و سیاسی ایران
- سال ساخت: 1388
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: حمید فرخنژاد، خزر معصومی، کوروش تهامی، بهناز توکلی، رضا بابک
فیلم به رنگ ارغوان یک فیلم سیاسی در میان فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند، است. این فیلم پس از پنج سال توقیف منتشر شد. مراحل ساخت این فیلم در سکوت کامل خبری طی شد، و دو هفته پیش از آغاز بیستوسومین جشنواره فیلم فجر اطلاعات فیلم منتشر شد. گرچه فیلم در آن سال اجازه انتشار نیافت و اولین بار در بیستوهشتمین دوره جشنواره به روی پرده رفت.
این فیلم در بین فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن یکی از معدود فیلمهای سیاسی ایرانی است. داستان درباره شفق است که سالها پیش به خاطر عضویت در گروههای سیاسی، در اوایل انقلاب از ایران خارج شده. او اکنون قصد دارد برای دیدن دخترش ارغوان بازگردد، و هوشنگ نیز که یک مامور امنیتی است برنامه دارد از طریق ارغوان، شفق را به دام اندازد.
26. فیلم جرم
- سال ساخت: 1389
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- بازیگران: پولاد کیمیایی، حامد بهداد، جمشید مشایخی، داریوش ارجمند
یکی دیگر از فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند و بنا به اعتقاد منتقدین دارای زیرلایههای سیاسی است، فیلم جرم است. این فیلم در ژانر نوآر و به سبک سیاه و سفید ساخته شده است. فیلم جرم در 12 بخش نامزد سیمرغ بلورین شد و درنهایت 5 سیمرغ را از آن خود کرد. این سیمرغها برای رشتههای بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین موسیقی متن، بهترین صداگذاری و میکس و بهترین پوستر جشنواره فیلم فجر به این فیلم اهدا شدند.
داستان بین سالهای 55 تا 57 در تهران روایت میشود. رضا سرچشمه که حاضر نیست اصول خود را زیرپا بگذارد، به طور اتفاقی به زندان میافتد و پس از آزادی نیز درگیر حوادث انقلاب میشود.
27. فیلم استرداد ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1391
- کارگردان: علی غفاری
- بازیگران: حمید فرخنژاد، فرهاد قائمیان، آلیسا کاچر، صالح میرزاآقایی، علیرام نورایی
فیلم استرداد یکی از فیلم های برنده سیمرغ بلورین، با الهام از رخدادی واقعی ساخته شده است. فیلمبرداری این اثر در 4 کشور ایران، روسیه، ارمنستان و لهستان انجام شده و داستان آن در مقطع زمانی سال 1332 روایت میشود. این فیلم 9 نامزدی و 4 برد جشنواره فیلم فجر برای بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین جلوههای ویژه میدانی و بهترین تدوین را در کارنامه خود دارد. داستان فیلم نیز به موضوع طلب 11 تن طلای ایران از روسیه، به غرامت آسیبهای جنگ جهانی دوم به ایران میپردازد.
28. فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: بهروز افخمی
- بازیگران: مهدی فخیمزاده، گوهر خیراندیش، رامبد جوان، مرجان شیرمحمدی
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، گاهی در میان فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن نام دو فیلم برای یک سال مشاهده میشود. سال 92 یکی از این سالها بود که فیلم رستاخیز و فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران، با هم برنده سیمرغ بهترین فیلم شدند. گفتنی است که فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم، جایزه بهترین فیلمنامه را نیز از این جشنواره دریافت کرد.
داسان فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران درباره همسر خانهدار یک بازیگر مشهور سینما است. در آخرین فیلم این بازیگر، همسرش نیز با او همبازی میشود و به قدری مورد توجه منتقدین قرار میگیرد که حسادت همسرش را برمیانگیزد. رابطه متلاطم بین این دو، با بازگشت دخترشان به ایران دچار تحولاتی میشود.
29. فیلم رستاخیز ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1392
- کارگردان: احمدرضا درویش
- بازیگران: آرش آصفی، پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان و بابک حمیدیان
یکی از فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن با تم مذهبی و تاریخی، فیلم سینمایی رستاخیز است که در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت 11 جایزه شد. این فیلم در نهایت توانست 8 سیمرغ بلورین از جمله سیمرغ بهترین فیلم را از آن خود کند و مورد تحسین قرار گیرد. این فیلم در سال 1394 در سینماها به اکران عمومی درآمد و به علت اعتراض برخی علما مبنی بر نمایش چهره حضرت ابوالفضل (ع)، چندین ساعت بعد از پرده سینما برداشته شد.
مرکز معتبر ساخت دندان مصنوعی و پروتز تکه ای، جایگزین ایمپلنت
همچنین بخوانید :
بهترین فیلم های ایرانی دهه 90 ؛ از حوض نقاشی تا شبی که ماه کامل شد
داستان فیلم رستاخیز در زمان به خلافت رسیدن یزید بن معاویه روایت میشود. یزید پس از رسیدن به خلافت خود را خلیفه مسلمانان میداند و به فرماندار مدینه نامه مینویسد تا از امام حسین (ع) بیعت بگیرند. یزید جوانی به نام «بکیر بن حر» را مامور رساندن این نامه به فرماندار مدینه میکند. جوان در مسیر راه متوجه میشود که حامل نامه فرمان به قتل امام حسین است و تصمیم عجیبی میگیرد.
30. فیلم رخ دیوانه ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1393
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- بازیگران: طناز طباطبایی، صابر ابر، ساعد سهیلی، امیر جدیدی و نازنین بیاتی
فیلم سینمایی رخ دیوانه نیز یکی از فیلمهای رازآلود و مرموز سینمایی ایران است که در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین شد. این فیلم در جشنواره فجر در 12 رشته نامزد دریافت جایزه شد و در نهایت توانست 5 جایزه را از آن خود کند. رخ دیوانه علاوه بر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم، سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، بهترین کارگردانی، بهترین جلوههای بصری و بهترین صداگذاری را نیز دریافت کرد. این اثر روایتگر داستان چند جوان است که در اینترنت با یکدیگر آشنا میشوند و پس از آن با یک شوخی و شرط بندی ساده، وارد مسیری چالش برانگیز و ترسناک میشوند.
31. فیلم ایستاده در غبار
- سال ساخت: 1394
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- بازیگران: هادی حجازیفر، امیرحسین هاشمی، سوده ازقدی و فرهاد فداکار
همچنین بخوانید :
کدام بازیگران ایرانی در نقش فرمانده مشهور جنگ بازی کرده اند؟
از دیگر فیلم هایی که سیمرغ بلورین گرفتن فیلم سینمایی ایستاده در غبار است که در ژانر جنگی و اکشن ساخته شده است. این فیلم در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر سه سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین تدوین و بهترین طراحی صحنه و لباس را دریافت کرد و مورد تحسین قرار گرفت. فیلم ایستاده در غبار درباره زندگی احمد متوسلیان فرمانده لشکر 27 محمد رسولالله در هشت سال جنگ تحمیلی ایران و عراق است.
32. فیلم ماجرای نیمروز
- سال ساخت: 1395
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- بازیگران: مهرداد صدیقیان، احمد مهرانفر، هادی حجازیفر، جواد عزتی و لیندا کیانی
فیلم سینمایی ماجرای نیمروز از دیگر فیلمهای سیاسی و اکشن سینمای ایران است که در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و دو سیمرغ دیگر شد. این فیلم توسط منتقدان مورد تحسین قرار گرفت و در زمان اکران نیز با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد.
داستان فیلم ماجرای نیمروز، از فیلم هایی که سیمرغ گرفتند، در اوایل انقلاب و ناآرامیها و کشتارهایی که منافقین در آن روزها انجام میدادند، روایت میشود. در وزارت اطلاعات چند نفر از بهترین و ماهرترین ماموران با مشارکت یکدیگر قصد دارند تا مسعود رجوی، موسی خیابانی و دار و دستهشان را دستگیر کنند.
33. فیلم تنگه ابوقریب ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1396
- کارگردان: بهرام توکلی
- بازیگران: جواد عزتی، حمیدرضا آذرنگ، امیر جدیدی، علی سلیمانی و مهدی پاکدل
فیلم سینمایی تنگه ابوقریب نیز از دیگر فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند، است که در جشنواره فجر به صورت ویژه مورد توجه منتقدان قرار گرفت. این فیلم در ژانر جنگی و اکشن ساخته شده است و در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده 5 سیمرغ بلورین شد.
فیلم تنگه ابوقریب بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده که روایتگر دفاع لشکر 27 محمد رسول الله در برابر دشمنان است. نیروهای عراقی در آخرین روزهای جنگ باید از سدی در پایگاه ایران عبور کنند که به شکل یک تنگه است. عراقیها در حین عبور از این سد با مقاومت شدید نیروهای ایرانی روبرو میشوند و در ادامه داستان شاهد دلاوریها و رشادتهای فرماندهان و سربازان ایرانی برای دفاع از مرزهای ایران هستیم.
34. فیلم شبی که ماه کامل شد
- سال ساخت: 1397
- کارگردان: نرگس آبیار
- بازیگران: الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فرشته صدرعرفایی، پدرام شریفی و شبنم مقدمی
فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد نیز از فیلم های برنده سیمرغ بلورین در فیلم جشنواره فیلم فجر است که جوایز بسیاری در سطح داخلی و خارجی کسب کرد. این فیلم در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت 6 سیمرغ بلورین شد و در بیست و یکمین دوره جشن خانه سینما نیز 3 تندیس شایستگی دریافت کرد.
همچنین بخوانید :
بهترین فیلم های درام ایرانی ؛ از طعم گیلاس تا ابد و یک روز
فیلم شبی که ماه کامل شد، از بهترین های جشنواره فجر، روایتگر داستان عبدالحمید ریگی برادر عبدالمالک ریگی است که پس از ازدواج مجبور میشود با همسر خود از ایران مهاجرت کند. این زوج پس از مهاجرت از ایران درگیر حوادث و اتفاقات تلخ بسیاری میشوند.
35. فیلم خورشید ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1398
- کارگردان: مجید مجیدی
- بازیگران: علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طبابایی، روحالله زمانی
فیلم خورشید اثری درام به کارگردانی مجید مجیدی است که نویسندگی آن برعهده مجیدی و نیما جاویدی بوده است. این فیلم در میان فیلم های برنده جشنواره فجر از بهترین آثار مجیدی طی سالهای اخیر است که برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه نیز شده است. این فیلم سینمایی برنده سیمرغ در بخش اصلی هفتادوهفتمین دوره جشنواره فیلم بینالمللی ونیز حضور داشت و به عنوان نماینده ایران نیز در اسکار 2021 معرفی شد که متاسفانه به بخش نهایی راه نیافت.
پیش از این نیز فیلم بچه های آسمان به کارگردانی مجید مجیدی، یکی از فیلم های برنده سیمرغ بود. موضوع اصلی فیلم خورشید، کودکان کار است. داستان در مورد نوجوانی به نام علی است که از سوی فردی بزرگسال، به نام هاشم، به دنبال یک زیرخاکی فرستاده میشود.
36. فیلم یدو
- سال ساخت: 1399
- کارگردان: مهدی جعفری
- بازیگران: ستاره پسیانی، میلاد صویلای، محمدمهدی آلبوعلی، ریحانه آریامنش
مهدی جعفری در سیونهمین جشنواره توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم فجر را از آن فیلم خود، یدو، کند. فیلم یدو محصولی از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که توانست نام خود را در فهرست فیلم هایی که برنده سیمرغ شدند ثبت کند. به علاوه این فیلم برنده سیمرغ بلورین در بخشهای کارگردانی، فیلمبرداری، صدابرداری، صداگذاری و بازیگر نقش اول زن (ستاره پسیانی) نیز شد و 7 نامزدی دیگر را هم به نام خود زد.
داستان این فیلم، از فیلم های سینمایی برنده سیمرغ، درباره اولین ماههای آغاز جنگ تحمیلی است. دورانی که مردم شهرهای خوزستان خانه و کاشانه خود را رها کرده و به دیگر شهرها پناه بردند تا جان خویش را نجات دهند. در این مادری هست که قصد ندارد خانه خود را ترک کند و پسری نوجوان که از این تصمیم مادر به شدت عصبانی است.
37. فیلم موقعیت مهدی ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1400
- کارگردان: هادی حجازیفر
- بازیگران: هادی حجازیفر، ژیلا شاهی، وحید حجازیفر، معصومه ربانینیا، روحالله زمانی
فیلم موقعیت مهدی سیمرغ بلورین بهترین فیلم فجر را در سال 1400 برنده شد. این فیلم اولین بار در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست از 14 نامزدی، 5 سیمرغ را از آن خود کند. فیلم موقعیت مهدی از فیلم های برنده سیمرغ بلورین است که در بخشهای موسیقی متن، صدابرداری، جلوههای ویژه میدانی و فیلم اول نیز برنده سیمرغ شده است. این فیلم اولین حضور هادی حجازیفر در جشنواره فیلم فجر در مقام کارگردان است.
همانطور که از نام فیلم پیداست، داستان فیلم موقعیت مهدی، از فیلم های برنده جشنواره فجر، در مورد شهید مهدی باکری است. مهدی باکری، فرمانده لشکر 31 عاشورا، از برادر کوچکترش حمید میخواهد که به منطقه بازگشته و در کنار او باشد. حمید نیز علیرغم مشکلاتی که دارد، درخواست برادر را میپذیرد. حال، بعد از عملیات خیبر، مهدی باید به تنهایی به خانه بازگردد.
38. فیلم سینما متروپل ؛ از بهترین فیلم های جشنواره فجر
- سال ساخت: 1401
- کارگردان: محمدعلی باشهآهنگر
- بازیگران: مجتبی پیرزاده، نوشین مسعودیان، هومن برقنورد، حسین باشهآهنگر، پریوش نظریه
در ادامه لیست برندگان جشنواره فیلم فجر از ابتدا تاکنون باید به فیلم سینما متروپل اشاره کنیم. این اثر به کارگردانی و نویسندگی محمدعلی باشهآهنگر ساخته شد و در چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر شرکت کرد. تهییهکنندگی فیلم با سید حامد حسینی بود و محصول 1401 است. سینما متروپل با نامزدی در 13 رشته بیشترین تعداد نامزدی را در جشنواره فجر سال 1401 داشت و توانست برنده سه جایزه بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلمبرداری شد.
داستان این بهترین فیلم فجر درباره سینمای معروف آبادان یعنی سینما متروپل است. قصه این فیلم در دل جنگ روایت میشود. زمانی که این سینما برای همیشه تبدیل به یک متروکه شد.
39. فیلم شماره ده
- سال ساخت: 1401
- کارگردان: حمید زرگرنژاد
- بازیگران: مجید صالحی، سیامک صفری، بهرنگ علوی، احمد کاوری، مهدی زمین پرداز
فیلم شماره ده یا شماره ده گریخت از فیلم های برنده جشنواره فجر است که در 10 رشته نامزد شد و جز آثار برتر چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر بود. این اثر به کارگردانی و نویسندگی حمید زرگرنژاد ساخته شد و تهییهکننده آن ابراهیم اصغری بود. شماره ده توانست چهار سیمرغ بهترین نقش اول مرد (مجید صالحی)، بهترین موسیقی متن، بهترین چهرهپردازی و بهترین طراحی صحنه را از آن خود کند. همانطور که مشخص است، این اثر نیز به روایت داستانی حول محور جنگ میپردازد. قصه این عنوان از فیلم های برگزیده جشنواره فجر درباره یک اسیر ایرانی است که در زندان رژیم بعث عراق محبوس میشود.
همچنین بخوانید :
فیلم جنگی ایرانی | 54 فیلم از بهترین فیلم های ایرانی جنگی دفاع مقدس
40. فیلم در آغوش درخت
- سال ساخت: 1401
- کارگردان: بابک خواجه پاشا
- بازیگران: مارال بنی آدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی، رایان لطفی
در آغوش درخت از جمله بهترین های جشنواره فجر سال 1401 بود که موردتوجه اهالی سینما قرار گرفت. این اثر به کارگردانی و نویسندگی بابک خواجه پاشا ساخته شد و در 8 رشته این جشنواره نامزد شد. اگرچه در آغوش درخت نتوانست در رقابت اصلی صاحب عنوان بهترین فیلم شود اما جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم اول را از آن خود کرد. داستان این اثر درباره زوجی به نام کیمیا و فرید است که بحرانی در زندگی آنها پیش میآید و اثر خود را مستقیما بر روی فرزندان آنها میگذارد.
سخن پایانی
در این مقاله با فهرست فیلم های برنده جشنواره فجر از ابتدا تا کنون با شما بودیم. اینجا فهمیدیم کدام فیلم ها برنده سیمرغ بلورین شدند و مختصری درباره هریک از آنها خواندیم. شما تا کنون کدامیک از بهترین فیلم های جشنواره فجر و فیلم های سیمرغ را تماشا کردهاید؟ به نظر شما بهترین فیلم ایرانی برنده سیمرغ کدام عنوان است؟ لطفا نظرات خود را در بخش ارسال دیدگاه با پلازا به اشتراک بگذارید.