اسطوره سازان تمدن ایرانی

مرکز رسانه ای اسطوره سازان تمدن ایرانی براساس دغدغه ی قهرمان، الگو و اسطوره سازی و پاسخ به کمبود منابع تصویری از قهرمانان، الگوها و اسطوره های دینی و بومی مورد نیاز نسل جوان و جامعه امروزی، با رویکرد تولید آثار تلویزیونی و سینمایی در ساختارهای داستانی، مستند، آموزشی، انیمیشن و سریال های تلویزیونی فعال شده است
همچنین در حوزه توزیع و پخش آثار سینمایی و سینما مارکتینگ فعال است

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها

پشت پرده سریال ضد ایرانی «تهران»

يكشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۰۶:۱۹ ب.ظ

به گزارش راسخون رسانه‌های گروهی اسرائیل با آب و تاب فراوان از پخش مجموعه «تهران» در ماه ژوئن سال 2020 خبر می‌دهند. ظاهرا تهیه‌کنندگان این مجموعه دلهره‌آور ضدایرانی بر این تصورند که با تبلیغات رسانه‌ای و در بوق و کرنا کردن خبرهای مربوط به آن، می‌توانند توجه تعداد بیشتری از مردم را به خود و سریالشان جلب کنند. در خبرها آمده که سینه فلیکس توزیع‌کننده کارهای تلویزیونی در انگلستان، امتیاز پخش این مجموعه را در اروپا و آمریکای شمالی خریداری کرده و قصد دارد همزمان با زمان پخش آن، تبلیغات رسانه‌ای مفصلی برایش به راه بیندازد. اما سابقه سریال‌سازی در اسرائیل و ناموفق بودن کادرهای تلویزیونی آن، باعث شده منتقدان هنری و تلویزیونی نسبت به کیفیت مجموعه اظهار شک و تردید کنند. به گفته منتقدان، برنامه‌سازان اسرائیلی که به دنبال ترویج افکار دولتمردان خود هستند، عموما از درک و شناخت هنری بی‌بهره بوده و حاصل کارشان معمولا شعاری و بی‌محتواست.

مجموعه تهران قرار است تعدادی از اسرائیلی‌ها را به داخل خاک ایران بکشاند و معلوم است که آنها در ایران قرار است دست به چه کارها و اقداماتی بزنند. در هشت اپیزود این مجموعه ضدایرانی، شروین آل نبی و نیو سلطان بازی دارند. حضور دو بازیگر مبتدی و تازه‌کار، نشان از آن دارد که سازندگان مجموعه حتی نتوانسته‌اند با وجود دست‌و‌دل‌بازی تهیه‌کنندگان آن، دو چهره مطرح‌تر و شاخص‌تر دنیای بازیگری در غرب را جلب پروژه خویش کنند.داستان تهران درباره یک مامور موساد است که قرار است اولین ماموریت مهم ضدجاسوسی‌اش را انجام دهد. این ساکن شهر تهران(!)، باید در مقام یک هکر رایانه دست به اقداماتی تخریبی بزند. سازندگان مجموعه که ظاهرا به دنبال خلق هیجان و تعلیق برای کارشان هستند، اطلاعات بیشتری در ارتباط با داستان آن نداده‌اند. از قرار معلوم، تماشاگران مجموعه باید در اشتیاق پی بردن به ماجراهای داستان بسوزند و نتیجه‌ای عایدشان نشود! اما می‌توان تصور کرد فعالیت‌های هسته‌ای ایران (که به‌شدت مورد توجه بنیامین نتانیاهو است) بخش مهمی از فعالیت‌های جاسوسی شخصیت اصلی داستان را تشکیل بدهد.

شبکه دولتی کان اسرائیل سرمایه‌گذار این مجموعه است. با این حال، رسانه‌های اروپایی روی این نکته تاکید می‌کنند که سرمایه‌گذار و حامی اصلی تولید مجموعه، سازمان جاسوسی موساد است. موشه زوندر، تهیه‌کننده میلیاردر اسرائیلی که قبل از این مجموعه «فائودا» را تهیه کرده، سرمایه‌گذار مشترک تهران است. در حالی که یک مامور موساد شخصیت محوری داستان است، برخی رسانه‌ها روی این موضوع پافشاری می‌کنند که نیو سلطان شخصیت اصلی آن، نمی‌تواند مابه‌ازای واقعی داشته باشد. او در مجموعه نقش تامار رابینیان را بازی می‌کند، یک زن یهودی که در ایران متولد شده اما بزرگ‌شده اسرائیل است. وظیفه و ماموریت این زن، سردرآوردن از فعالیت‌های یک رآکتور هسته‌ای و ناکارآمد کردن آن است. نکته جالب توجه این است که تامار حتی در این مجموعه ضدایرانی هم نمی‌تواند عملیات خود را با موفقیت تمام کند! زمانی که ماموریت او در مسیر غلطی می‌افتد و ایرانی‌ها متوجه اقداماتش می‌شوند، مجبور به یک زندگی مخفی و زیرزمینی می‌شود. به‌زودی موساد تصمیم می‌گیرد جان او را نجات داده و از ایران فراری‌اش دهد. سازندگان مجموعه برای این که تعداد بیشتری تماشاچی برای خودشان پیدا کنند، یک داستان رمانتیک و عاشقانه را هم چاشنی آن کرده‌اند. این زن مامور در حالی که سخت در تلاش است تا ماموریت غیرممکن و بسیار خطرناکش را با موفقیت انجام دهد، فرصت آن را هم پیدا می‌کند تا با شخصیت مرد جوان عاشقی کند!

موشه زوندر هدف از تولید مجموعه را «نشان دادن ادامه اختلافات ایران و اسرائیل» اعلام کرده و می‌گوید تهران به دنبال بیان تضاد عمیقی است که بین دو طرف وجود دارد. در همین حال او مدعی می‌شود مجموعه می‌خواهد درباره مسائلی چون مهاجرت، هویت و میهن‌پرستی هم حرف بزند! برای رسیدن به این مقصود، زوندر و همکارانش تلاش زیادی به خرج داده‌اند تا تهران را به شیوه مجموعه‌های درام و پرتنش موفقی تولید کنند، که در این سال‌ها موفق به جذب انبوه تماشاگران شده‌اند. اما رسانه‌های هنری و فرهنگی اروپایی، با دیده شک و تردید به این ادعا نگاه می‌کنند. آنها با عنوان کردن این نکته مهم که مجموعه‌های اسرائیلی تا به امروز فقط در داخل اسرائیل تماشاچی داشته‌اند و بس، این‌گونه اظهار نظر می‌کنند که این مجموعه هم تنها در همان محدوده اسرائیل بیننده خواهد داشت. این در حالی است که بسیاری از منتقدان براین عقیده‌اند که مجموعه‌های اسرائیلی حتی در بین خود تماشاگران داخلی هم تماشاچی ندارند و آنها ترجیح می‌دهند بیننده مجموعه‌های انگلیسی زبان همچون «بازی تاج و تخت» و «خانه پوشالی» باشند تا درام‌های سطحی داخلی!

زبان مجموعه انگلیسی، فارسی و عبری خواهد بود. فیلمنامه را زوندر و عمری شنهار نوشته‌اند. کارگردانی مجموعه را دانیل سیرکین به عهده دارد. اینها همه نام‌هایی ناشناس برای تماشاگران اروپایی و آمریکایی هستند. تلاش این جمع ناشناس این است که روی صفحه کوچک تلویزیون برای یک مدت‌زمان کوتاه، اسرائیل را برنده مناقشه ایران و اسرائیل نشان دهد. سازندگان مجموعه اعلام کرده‌اند «تهران» نام موقت آن است و احتمال تغییر این نام وجود دارد. ظاهرا آنها حتی از نام تهران هم می‌ترسند و فقط برای این که توجه محافل خبری را به سمت خود جلب کنند، این نام را برای محصولشان انتخاب کرده‌اند.

نتانیاهو چند روز قبل ادعا کرد ایران موشک‌هایی در یمن مستقر کرده تا از آنجا اسرائیل را هدف خود قرار دهد. موشه زوندر هم می‌گوید مجموعه تهران با جنگ مخفی موساد و نیروی هوایی اسرائیل با ایران سروکار دارد و می‌خواهد راه‌های جلوگیری از یک حمله هسته‌ای از سوی ایران را به نمایش بگذارد. از قرار معلوم، اسرائیلی‌ها می‌خواهند آنچه را که در عالم واقعیت به دست نیاورده‌اند، در یک نمایش دروغین تلویزیونی کسب کنند

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی