اسطوره سازان تمدن ایرانی

مرکز رسانه ای اسطوره سازان تمدن ایرانی براساس دغدغه ی قهرمان، الگو و اسطوره سازی و پاسخ به کمبود منابع تصویری از قهرمانان، الگوها و اسطوره های دینی و بومی مورد نیاز نسل جوان و جامعه امروزی، با رویکرد تولید آثار تلویزیونی و سینمایی در ساختارهای داستانی، مستند، آموزشی، انیمیشن و سریال های تلویزیونی فعال شده است
همچنین در حوزه توزیع و پخش آثار سینمایی و سینما مارکتینگ فعال است

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها

«ایران برگر» داستان امرالله خان و فتح‌الله خان است که بر سر انتخابات شوراها در یک روستا با یکدیگر رقابت می‌کنند... .علی نصیریان، محسن تنابنده، سحر جعفری جوزانی، فتح اله جعفری جوزانی، گوهر خیراندیش، سعید دلیری، حمید گودرزی، نیوشا ضیغمی، هادی کاظمی، شهره لرستانی، فریبا متخصص، میرطاهر مظلومی، احمد مهران فر، سیروس میمنت و محمدرضا هدایتی بازیگران این فیلم هستند.

کارگردان: مسعود جعفری جوزانی

محسن تنابنده (فتح‌الله خان)، احمد مهرانفر (رهام)، علی نصیریان (امرالله خان)، حمید گودرزی (سهراب)، گوهر خیراندیش (ننه نبات)، فریبا متخصص (ننه حیات)، سحر جعفری جوزانی (ماهگل)، سیاوش چراغی‌پور (آقای مشاور)، هادی کاظمی، اکبر رحمتی، هاشم روحانی، میرطاهر مظلومی، در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.

فیلم سینمایی «ایران برگر» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی بالاترین آمار فروش را به خود اختصاص داده است. این فیلم تا پایان روز ۱۳فروردین ۹۰۰ میلیون تومان در تهران و ۵۰۰ میلیون تومان در شهرستان و در مجموع ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروش داشته است.

 

لوکیشن بسیاری از مخاطبانی که در تعطیلات نوروزی به تماشای «ایران برگر» نشسته‌اند این پرسش برایشان مطرح شده که محل وقوع اتفاقات فیلم کجاست؟

این مخاطبان دوست دارند بدانند که آیا روستایی به نام «شید» که مرکز اصلی ماجراهای فیلم بوده، وجود خارجی دارد یا صرفا منطقه‌ای است زاده تخیل نویسنده و کارگردان.

در سینما و تلویزیون از آثاری کاملا جدی مانند «کلاه پهلوی» گرفته تا آثاری با رگه‌های طنز مانند «خیابان‌های آرام» متداول بوده که برای طرح انتقادات کلان سیاسی، مرکز وقوع اتفاقات دنیایی خیالی باشد و همین است که باعث می‌شود مخاطبی که «ایران برگر» را دیده هم احتمالا این گمان را داشته باشد که این روستا هم ناشی از تخیل مولفان اثر است.


در ایران چندین روستا به نام شید وجود دارد؛ یکی در استان اصفهان، یکی در استان مازندران و سومی در استان همدان. «شیدی» که جعفری جوزانی به سراغش رفته روستایی است در استان همدان و در حد فاصل ملایر و اراک.

این روستا طبیعت بکری دارد و کشاورزی و دامپروری کسب و کار اصلی مردمان روستا است. از دیرباز «شید» به واسطه تاکستان‌های انگورش شناخته می‌شده است.

تغییر لوکیشن از شید به کیگا

جعفری جوزانی در ابتدا بنا داشت «ایران برگر» را در همان روستا بسازد، اما وقتی برای بازبینی لوکیشن به «شید» رفت، متوجه شد بافت قدیمی روستا به دلایل مختلف، از جمله نزدیکی به نیروگاه آب سنگین اراک و استفاده از بخش‌هایی از روستا به‌عنوان مناطق حفاظتی از نیروگاه تغییر پیدا کرده است. اغلب مردمان روستا هم در سال‌های اخیر به شهرستان‌های اطراف مهاجرت کرده‌اند و روستا دیگر طراوت گذشته‌اش را نداشت.

بازسازی «شید»

جوزانی کوشید طبیعت مشابه «شید» را در نقطه‌ای به نام «کیگا» حوالی امامزاده داوود (ع) در شمال‌غرب تهران و در منطقه «کن» پیدا کند و بخش عمده فیلمبرداری را در این نقطه انجام دهد. با این حال همان گویش لری مردمان «شید» را دقیقا در فیلم به کار برد.

البته که این نوع تصویرسازی به شدت با توجه مخاطبانی روبرو شده است که خود در «شید» زیسته‌اند یا به واسطه همجواری با این روستا، سری به آن زده‌اند. این تصویرسازی از «شید» شاید باعث کنجکاوی بیشتر درباره این روستا شده و شرایطی برای بهبود اوضاع این روستا در جهت جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه مردمان این روستا به شهرهای اطراف فراهم شود.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی