اسطوره سازان تمدن ایرانی

مرکز رسانه ای اسطوره سازان تمدن ایرانی براساس دغدغه ی قهرمان، الگو و اسطوره سازی و پاسخ به کمبود منابع تصویری از قهرمانان، الگوها و اسطوره های دینی و بومی مورد نیاز نسل جوان و جامعه امروزی، با رویکرد تولید آثار تلویزیونی و سینمایی در ساختارهای داستانی، مستند، آموزشی، انیمیشن و سریال های تلویزیونی فعال شده است
همچنین در حوزه توزیع و پخش آثار سینمایی و سینما مارکتینگ فعال است

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها

سی سال سینما

جمعه, ۱۱ تیر ۱۳۹۵، ۰۳:۱۹ ب.ظ

سی سال سینما

(گزیده مقالات سینمایی 1385-1355)

نویسنده: دکتر احمد ضابطی جهرمی

بخش زیادی از دلتنگی هایم از تاریخ سینما و نظریه های فیلم را می توانم در این کتاب بیابم. از این رو برای من عنوان «سی سال سینما» که بر تارک این کتاب می درخشد و اشاره به سی سال استمرار مؤلف گرانقدر کتاب، دکتر ضابطی جهرمی در نوشتن درباره مباحث جدی سینما دارد، به خوبی به «صد سال سینما» قابل تفسیر است.

وقتی صفحات این کتاب را ورق می زدم ناخودآگاه یاد سال های دور افتادم. سال های میانی دهه 1360 که نام «احمد ضابطی جهرمی» تداعی کننده نام سرگئی آیزنشتین، وسولود پودوفکین، الکساندر داوژنکو، و... در یک کلام «هنر تدوین فیلم» بود. به خاطر دارم که در آن سال ها برای اولین بار عرصه و میدانی برای توجه به مباحث تئوریک در نوشتارهای سینمایی ایران باز شده بود و «احمد ضابطی جهرمی» نامی بود که حضورش بر تارک هر مقاله یا کتاب، خواننده مشتاق و علاقمند را به مطالعه آن وامی داشت. در آن سال ها چند کتاب درخشان از استاد ضابطی جهرمی در حوزه سینمای شوروی، و سبک تدوین خلاقه ی سینماگران روسی منتشر شد. حالا کتمان نمی کنم که از صمیم قلب خوشحالم که مجموعه ای از مقالات تألیفی و ترجمه ای استاد که بسیاری از آنها برای من در دسترس نبودند یکجا در کتابی چنین آراسته، و توسط ناشری طراز اول گردآوری شده اند. بله! اگر علاقمند به مباحث جدی سینمایی هستید، و مایلید پس از مطالعه ی چند مقاله دانش بصری تان در درک فیلم ارتقاء یابد، توصیه می کنم مطالعه ی این کتاب را که خوشبختانه هنوز در دسترس است از دست ندهید!

کتاب سی سال سینما مجموعه ای از دهها مقاله جدی و تخصصی در باب ماهیت سینماست در طول سی سال به شکل پراکنده منتشر شده است. کافی است سرفصل های کتاب را به اجمال مرور کنیم تا بدانیم مواجهه با این اثر گرانقدر چه وسوسه ی باشکوهی است:

فصل اول: تاریخ نگاری و نظریه پردازی در سینما

فصل دوم: سبک های سینمایی و شیوه های نقد فیلم

فصل سوم: اندیشه ها و آثار سرگئی ایزنشتین

فصل چهارم: سینمای مستند

فصل پنجم: در بزگداشت چند چهره کلاسیک سینما

فصل ششم: صدا در سینما

فصل هفتم: موسیقی فیلم

فصل هشتم: گزیده نقد مضمونی فیلم ها

فصل نهم: نماهای پراکنده

فصل دهم: سینمای هزارساله: شاهنامه فردوسی

نمی توانم از ابراز علاقه شخصی ام به چند تا از مقالات این کتاب بگذرم و مطالعه آنها را به علاقمندان مباحث تئوریک سینما توصیه نکنم.

مقالات «تاریخ نگاری سینما و مکاتب آن»، «نظریه و نظریه پردازی در سینما»، «پژوهشی انتقادی در یک نظریه کلاسیک سینمایی»، و «بررسی تحلیلی و انتقادی نظریه ی کلاسیک تدوین فیلم» در فصل اول.

مقالات «سبک های سینمایی در دوره ی فیلم صامت» و «شیوه های بیان در سینما» در فصل دوم.

یازده مقاله مربوط به سرگئی ایزنشتین در فصل سوم

چهار مقاله ی فصل ششم درباره «صدا در سینما»

این ها مقالات محبوب و مورد علاقه ای هستند که شخصاً آنها را در اولویت مطالعه قرار می دهم. شما را به مطالعه این کتاب جدی و تحلیلی که سال گذشته در جشن خانه سینما به عنوان بهترین کتاب سینمایی برگزیده شد دعوت می کنم.

 

سی سال سینما

(گزیده مقالات سینمایی 1385-1355)

نویسنده: دکتر احمد ضابطی جهرمی

ناشر: نشر نی

چاپ اول: 1387

تیراژ: 1650 نسخه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی