ویژگی های جنگنده فوق پیشرفته سوخو ۳۵
سوخو-۳۵ توانایی انجام گسترهای از دشوارترین مانورها را در بالاترین کیفیت داراست. شرکت آمریکایی «رندکورپوریشن» پس از یک بررسی در سال ۲۰۰۸، جنگنده سوخو-۳۵ را برتر از جنگنده «اف-۳۵» خواند. در پاسخ به این ادعاها، شرکت «لاکهید مارتین» و وزارت دفاع ایالات متحده این گفتهها را بیپایه و اساس خوانده و مدعی شدند که به استثنای جنگنده «اف-۲۲»، جنگنده اف-۳۵ در نبردهای هوایی به میزان چهار برابر، برتر از هر جنگنده دیگر است.
سوخو ۳۵ در سازمان ناتو با نام فلانکر-E شناخته میشود. سوخو ۳۵ توانایی انجام گسترهای از دشوارترین مانورها ازجمله مانور کبرا، مانور کولبیت، مانور زنگوله (بِل)، مانور تِیل اِسلاید و مانور هوک را در بالاترین کیفیت داراست. انجام مانور هِربست برای سوخو ۳۵ بسیار پیش پا افتادهاست. همچنین میتواند در کمتر از پنج ثانیه سرعت خود را به صفر رسانده و کاملاً تغییر جهت دهد.
این هواپیما به بسیاری از کشورها از جمله برزیل، هند، کره جنوبی و ترکیه نیز پیشنهاد شده بود. پروژه سوخو ۲۷ درنهایت با چند ارتقا به سوخو ۳۵ تبدیل شد و محصول نهایی با نام «سوخو-۳۵ اس» شناخته میشود.
سوخو ۳۵ نسبت به سوخو-۲۷ام، از ویژگیهای آیرودینامیکی و مانورپذیری بهتر، برد بیشتر، موتور قویتر، وسایل الکترونیکی و تجهیزات ارتباطات هوایی پیشرفتهتری برخوردار است. پس از ساخت اولین گونه از سوخو ۳۵ اولیه، سپس سوخو-۳۷ بهعنوان مدل توسعهیافته از سوخو ۳۵ که دارای قابلیت جهتدهی رانش است بهصورت آزمایشی تولید شد.
هیچکدام از جنگندههای نامبرده، در تعداد بالا تولید نشدند. سپس سوخو ۳۵یوبی و سوخو ۳۵بیام ساختهشدند که به عنوان جنگندههای نسل ۴ شناخته میشوند. درنهایت در سال ۲۰۱۰ میلادی، خط تولید مدل جدید این جنگنده با عنوان سوخو-۳۵ اس در روسیه راهاندازی شد که تا سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۳۹ فروند از آن تولید شدهاست.
مقایسه سوخو ۳۵ با اف ۳۵
قربون عزت دهنده به ایران اسلامی بشم
تعز من تشاء و تشل من تشاء
و لله الحمد